Válogatott részvételek

168774 168774168774 168774
Vágólapra másolva!
2014.10.14. 08:10
Az Európa-bajnoki selejtezők miatt állnak a top bajnokságok, így mérkőzés híján kénytelenek leszünk az AS Roma játékosainak nemzeti tizenegyben...

Az Európa-bajnoki selejtezők miatt állnak a top bajnokságok, így mérkőzés híján kénytelenek leszünk az AS Roma játékosainak nemzeti tizenegyben nyújtott teljesítményét megemlíteni. Tényleg csak szőr mentén az eredmények és a játékidők vonalán, némi csoporton belül helyezéssel fűszerezve egy száraz jegyzőkönyvet közlünk „komment fogónak” az átmeneti időszakra.

Belgium, Görögország, Olaszország és Bosznia kerül górcső alá, a teljesség igénye nélkül. Minden, előbb említett válogatott két selejtezővel lett tapasztaltabb, és került közelebb a Platini által totálisan érdektelenített Európa bajnoksághoz. (ez privát vélemény, nem feltétlenül kell egyet érteni a „mindenki Európa-bajnoksága” hülyeséggel...)

Kezdjük az olaszokkal, két kötelezőt írtak ki erre a kanyarra Conte legényeinek. Azerbajdzsán és Málta legyőzése nem okozott problémát a digóknak, de azért a minimumnál többet egy centivel sem izzadtak a srácok. Nevetgélhetünk egy sort Chiellini mesterhármasán, vagy éppen sopánkodhatunk a Málta ellen mutatott gyalázatos összképen, de a hat pont a zsákban, menni kell tovább. Aki követi az olasz labdarúgást, nagyon jól tudja, hogy mit várhat a mediterrán ország nemzeti tizenegyétől. Mindig annyit adnak ki magukból, amennyit az adott mérkőzés megkövetel.

Olaszország – Azerbajdzsán 2-1

(Római szempontból Florenzi töltött 77 percet a pályán)

Málta – Olaszország 0-1

(Római szempontból Florenzi töltött 59 percet a pályán)

Ezzel az eredménysorral, három kanyar után, százszázalékosan a horvátokkal karöltve vezeti a H csoportot Olaszország.

A belgák valamivel nehezebb helyzetben voltak, egy kötelező és egy fontos mérkőzésük volt a válogatott hétvégén. Első mérkőzésüket lesimázták Andorra ellenében, ami nyilván a kötelező kategória. Majd hétfőn játszottak egy, a továbbjutás szempontjából is kiemelkedő mérkőzést Bosznia ellenében. A találkozó döntetlennel végződött. 1-1

Belgium – Andorra 6-0

(Római szempontból Nainggolan végigjátszotta a mérkőzést)

Bosznia – Belgium 1-1

(Római szempontból Nainggolan végigjátszotta a mérkőzést és Ő szerezte a belgák gólját, míg a másik oldalon Pjanic szintén végig pályán volt, és gólpasszt adott Dzekonak.)

Bosznia a kiemelkedő Belgium elleni mérkőzésen kívül Wales ellenében lépet még pályára, és játszott egy dögunalmas 0-0-át.

Wales – Bosznia 0-0

(Római szempontból Pjanic végig a pályán volt, és egy sárgát is begyűjtött)

Így a B jelű csoportban a belgák két kanyar után négy pontosak, míg Bosznia egyelőre nyeretlen, három selejtezőt követően két ponttal rendelkezik. Ettől függetlenül véleményem szerint ebből a csoportból a fent kiemelt két válogatott az esélyes a továbbjutásra.

A végére hagytam a görögöket, akik egyrészt a magyar csoportban tanyáznak, másrészt igen sok római játékost tudhatnak soraikban. Két mérkőzése van a görög válogatottnak is ebben a kanyarban, de az Észak-Írek ellenit ma játsszák majd. Viszont a finnekkel sikerült egy közepes iramú mérkőzésen 1-1-s döntetlenre végezni. Manolas és Torosidis is végigjátszotta a finnek ellenében lebonyolított találkozót, a Ranieri kezeli alatt döcögő görög válogatottban.

Finnország – Görögország 1-1

(Római szempontból Manolas és Torosidis végig a pályán volt)

Két kör után az F csoportot az Észak-Írek vezetik, mondjuk erről az Pintér Attila is tehet egy picikét. Viszont ma három mérkőzést rendeznek még a csoportban, így a kép erősen változhat majd.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik