Jön a Genoa!

2457020 24570202457020 2457020
Vágólapra másolva!
2015.05.02. 12:05
A Sassuolo otthonában aratott hétközi győzelem után, a Roma vasárnap otthon fogadja a kiváló formában érkező Genoát. Decemberben 1-0-ra nyertünk...

A Sassuolo otthonában aratott hétközi győzelem után, a Roma vasárnap otthon fogadja a kiváló formában érkező Genoát.

Decemberben 1-0-ra nyertünk a Ninja góljával

Szóval jön a Genoa és ez is egy nagyon érdekes mérkőzésnek ígérkezik. Először is mert a Rómának folytatnia kell a Lazio üldözését, 1 ponttal vagyunk lemaradva az unokatesók mögött, de a gyakorlatban vehetjük 2 pontnak is, a Roma gyalázatos gólkülönbsége miatt. Egyre kevesebb forduló van hátra a bajnokságból és felesleges megint kifejteni, hogy milyen fontos lenne a második hely a Roma számára. Mind az öt hátralévő meccsünk felér egy döntővel és minden hibáért keservesen meg fogunk fizetni.

Vasárnap "ebédidőben", fél egykor fogunk játszani, ha sikerülne nyerni, nyomást tudnánk gyakorolni a Laziora, akik aznap délután, a bennmaradásért küzdő Atalanta otthonában fognak fellépni, bár az is hozzátartozik, hogy az Atalanta nyolc pontra van a kieső zónától és nem sok kell nekik a matematikai biztonsághoz.

Visszatérve a Genoára, talán azt se kéne elfelejteni, hogy decemberben milyen hangulatban játszottunk Genovában, hogy "szépen" megdobálták a csapatunkat a meccs után és hogy Garcia mestert majdnem eltiltották, a Genoa stewardjainak a nevetséges, utólag hazugságnak bizonyult, vádjai miatt. Jó lenne elverni őket, ha másért nem, hogy egyértelmű legyen melyik a jobb csapat.

Genovában úgy kellett Holebast levinni a pályáról. A görög egyedül akart "veszekedni" az egész Marassival.

Jó lenne, de egyáltalán nem lesz egyszerű, távolról sem. Gasperini mester Genoája nagyon jó formában érkezik és nem titkolt céljuk, hogy 23 év után újra kijussanak egy európai kupára. Külön motiváló tényező a Genoának, hogy csak egy ponttal vannak lemaradva a városi rivális Sampdoria mögött, márpedig Genovában a városi fölénynek legalább akkora jelentősége van mint Rómában!

Gasperini mester csapatát technikás játékosok alkotják, akik szeretnek gyorsan játszani. Elméletileg egy klasszikus 3-4-3-as felállásban fognak pályára lépni, ami szükség esetén át tud alakulni 5-3-2-re, a két szélsővel, akik besegíthetnek a védelemben. A kapuban ott lesz Perin, az ifjú tehetség, akit szóba hoztak a Rómával is, viszont a védelem közepéről hiányozni fog a mi "néhai" Burdissónk, eltiltás miatt. A védelmet valószínűleg Roncaglia, De Maio és Izzo (esetleg Marchese) fogják alkotni, kiegészítve a két szélsővel a középpályáról, Edenilsonnal és Kuckával. A Genoa középpályájának a "szíve" egy másik egykori romanista, az idén kiváló formában játszó Bertolacci, aki novemberben bemutatkozott a válogatottban is. Őt fogja segíteni a venezuelai Rincon.

Bertolacci. A Genoa kulcsembere?

A támadó alakulatban Perotti valószínűleg nem fog tudni játszani sérülés miatt, őt fogja pótolni a spanyol Iago Falque, Niang és Bergdich mellett. Tehát elméletileg így fognak kinézni:

Genoa (3-4-3): Perin; Roncaglia, De Maio, Izzo; Edenilson, Rincon, Bertolacci, Kucka; Iago, Niang, Bergdich.

Na mi lesz Gasperini mester?

De van olyan verzió is, hogy a Roma kedvéért Gasperini mester át fogja alakítani a csapatot és egy 4-2-3-1-es felállásban fognak játszani, a védelemben Roncaglia, De Maio, Izzo és Marchese lennének, Tino Costa és Rincon alkotnák a védőgátat a középpályán. Bertolacci pedig feljebb lépne segíteni a támadásokat, Iago és Kucka mellé, a befejező csatár Niang mögött. Borriellót viszont mindenki a kispadra jósolja, de lehet, hogy tekintettel a római előéletére, Gasperini mégis beteszi a nápolyit, nyilván ő is hallott a Roma hírhedt "szerencséjéről" a volt játékosaival.

Nálunk Garcia mester ezúttal válogathat az alternatívák között. A legnagyobb kérdés, hogy ki fog kezdeni a támadó alakulatban, a szerdán végre gólt szerző Doumbia, vagy a Capitano, aki pihent a Sassuolo ellen és akit a héten megint megtalált a szokásos sportsajtó. Ezúttal szerintük az a "nagy probléma" Tottival, hogy egy év múlva le fog járni a szerződése és még mindig nem hosszabbították meg. Ezen az sem változtat, hogy Totti szeptemberben lesz 39 éves és minden adandó alkalommal el szokta mondani, hogy most az utolsó dolog, ami foglalkoztatja az a szerződése.

Mi lenne, ha néha békén hagynák?

Biztosnak tűnik Ibarbo és Gervinho játéka, mivel Iturbe egyelőre háttérbe szorult és Ljajic apró fizikai gondokkal küzd. Holebas állítólag jól van, lehet, hogy ő fog játszani baloldalt Torosidis helyett, ami biztosnak tűnik az Florenzi játéka jobboldalt. A védelem közepén valószínűleg Astori és Manolas fognak kezdeni, de az sem elképzelhetetlen, hogy az olasz helyett lehetőséget kap Yanga-Mbiwa.

Pjanic tovább bajlódik a sérülésével, eddig többször beinjekciózva játszott, a héten megvizsgáltatta magát a híres Van Dijk professzorral, aki azt tanácsolta, hogy csökkentse a az injekciókat, hogy ne veszítse el az érzékenységet a lábában. Nincs kizárva, hogy a szezon végén meg kell majd operálni, ennek ellenére valószínűleg vasárnap is játszani fog. Tehát elméletileg ugyanaz a középpálya fog kezdeni, mint a Sassuolo ellen.

Csak én látom úgy, vagy Garcia tényleg tíz évet öregedett december óta? A Roma kispadjának van egy ilyen hatása.

Fentiek alapján itt egy tipp a kezdőnkre:

Roma (4-3-3): De Sanctis; Florenzi, Manolas, Astori, Holebas; Pjanic, De Rossi, Nainggolan; Ibarbo, Totti, Gervinho.

Akárki is fog játszani, ez mindenképpen egy szép kis "törésteszt" lesz a Rómának, a Genoa egyértelműen a jobb csapatok közé tartozik, szépen játszanak, ráadásul nagyon lelkesen és motiváltan érkeznek. Ennek ellenére a fogadóirodák egyértelmű Római fölényt jósolnak, az egyiknél ezek az oddszok: Roma:1,57; X:4,00; Genoa:6,50. Szerintem ezek az oddszok nagyon hízelgőek a Rómára nézve, remélem igazuk lesz.

Tehát vasárnap délben Genoa-Roma (élő közvetítés 12:25-től a Digisport1-en) és forza Roma mindenkinek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik