Egy langyos leverkuseni kaland?

168774 168774168774 168774
Vágólapra másolva!
2015.10.19. 09:10
Eljött hát az idő, amikor kiderül mire lehetünk képesek idén a Bajnokok Ligájában. Hiszen a Leverkusen elleni két mérkőzés dönthet a továbbjutásról...

Eljött hát az idő, amikor kiderül mire lehetünk képesek idén a Bajnokok Ligájában. Hiszen a Leverkusen elleni két mérkőzés dönthet a továbbjutásról, Európa Ligáról vagy egyáltalán a folytatásról. Lehetne most feszegetni, hogy mennyire „ciki” az egyetlen megszerzett pont, vagy inkább a BATE elleni égés. De legyünk őszinték, ha a Barca nyeri a meccsét Rómában, és Boriszovban szerzünk egy pontot, akkor mit gondolnánk? Jól kezdtünk? Dehogy. Van egy pontunk, és most az elkövetkező két mérkőzésen kell szerezni még négyet, aztán meglátjuk.Eljött hát az idő, amikor kiderül mire lehetünk képesek idén a Bajnokok Ligájában. Hiszen a Leverkusen elleni két mérkőzés dönthet a továbbjutásról, Európa Ligáról vagy egyáltalán a folytatásról. Lehetne most feszegetni, hogy mennyire „ciki” az egyetlen megszerzett pont, vagy inkább a BATE elleni égés. De legyünk őszinték, ha a Barca nyeri a meccsét Rómában, és Boriszovban szerzünk egy pontot, akkor mit gondolnánk? Jól kezdtünk? Dehogy. Van egy pontunk, és most az elkövetkező két mérkőzésen kell szerezni még négyet, aztán meglátjuk.

Kaphat szerepet az Öreg?

Ennek a manővernek az első felvonása kedd este el is érkezik, hazai környezetben kellene realizálni a győzelmet a Bundesliga hetedik ellenében. Ez két okból is nehéz lesz, egyrészt csapatunk hullámvasúthoz hasonló formaingadozásban szenved, másrészt igen acélos alakulat a gyógyszergyári focicsapat. Gondolom ezt még akkor is, ha valamennyire gyengültek a tavalyi állapotukhoz képest. És ha még hozzáteszem, hogy a mérkőzést Kassai Viktor vezeti…

A Leverkusenről röviden annyit, hogy a kilenc bajnokijukból négyet tudtak mindössze megnyerni, elverték a BATE-t hazai környezetben, míg kikaptak a csoportfavorit Barcelona ellenében. Ezt nevezzük közepes eredménynek, de egy biztos, számukra is pont annyira fontos a Róma elleni két találkozó, mint kedvenceinknek. Ez azért baj lehet, hiszen tudjuk milyen az, ha egy német csapatnak fontos egy találkozó. Nem akarok túl pesszimista lenni, ha a római srácok ki tudják hozni magukból az a kreativitásban megmutatkozó fölényt, amivel rendelkeznek, nem lesz gond.

Kevés gólt kapnak és kevés gólt rúgnak a németek, játékuk a masszív védekezésre épül. Pont az ilyen felfogású kontracsapatok fekszenek legkevésbé Garcia fiainak, de továbbra sem szeretnék rákanyarodni a pesszimista ösvényre. Nagyon jól tudják DDR-ék, hogy milyen komoly tétje van a kedd esti nemzetközi mérkőzésnek. Bár idegenben elég lehet egyetlen pontot szerezni, de magyarként nagyon rühellem már a számolgatásos esélylatolgatásokat. Egyszerűen nyerni kell oda-vissza és máris nyugodtabb lesz itt mindenki.

Potyakapitány

Komolyra fordítva a szót, a két klub jó kapcsolatot ápol, Völler például mindkét klub életében jelentős szerepet vállal/vállalt, szombaton az olasz fővárosban tekintette meg az Empoli felett aratott győzelmet. De ott van például Jedvaj is, aki a farkasoktól került a gyógyszergyáriakhoz. Valószínűleg ezek a dolgok a egyáltalán nem fogják befolyásolni a mérkőzést.

Annál inkább a sérülésből visszatérő, okosan pihentetett, vagy épp egyre jobb formába lendülő játékosok pályán nyújtott produkciója. Gondolok itt, sorrendben Castanra, Ninjara és Pjanicra. Rajtuk kívül az ötszázados DDR vagy Florenzi teljesítménye is kezd hasonlítani egy profi labdarúgóéra. Bízom benne, hogy Garcia szintén küldött megfigyelőket és jól megnézték az Augsburg elleni mérkőzést a Leverkusennek. Amin feltételezem jókat röhögtek, mert több komoly jelenet is volt a bajnokin. Aki esetleg nem látta a kapus bakit, vagy a kihagyott büntetőt itt megnézheti.

Folytassa Tanár Úr!

A csapatok utoljára 2004-ben találkoztak, pont a BL főtáblán, akkor Rómában 1-1 lett az eredmény, bizonyos Berbatov és Montella góljaival. A másik mérkőzésen, bár Totti góljával még a Róma vezettet, a vége 3-1-s hazai siker lett. Reméljük ettől idén egy kicsit jobb eredményt sikerül elérni. Bár elnézve az oddsmesterek tippjeit 4.00 körüli oddsunk nem ezt prognosztizálja.

Véleményem szerint Garcia túl nagy merészet ezen az idegenbeli mérkőzésen nem fog húzni. A bevált 4-3-3 megy a legjobban, ezzel kell egy elfogadható eredményt elérni. Ez esetünkben most egy döntetlennel is megvalósulna. Persze után győzelmi kényszerben lenne a csapat hazai környezetben, de az majd csak két hét múlva lesz (november 4.), szóval addig még rengeteg minden történik. A program iszonyatosan sűrű, szóval be kell osztani az erőt.

Közvetítés szerencsére lesz, kedd este a SportTV kettes csatornáján keressétek a Farkasokat. Hajrá!


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik