A Roma kiesett az olasz kupából

2457020 24570202457020 2457020
Vágólapra másolva!
2015.12.16. 18:12
A ma délután fél háromkor megrendezett mérkőzésen a Roma tizenegyesekkel kiesett a másodosztályú Spezia ellen. Így álltak fel a csapatok: ROMA...

A ma délután fél háromkor megrendezett mérkőzésen a Roma tizenegyesekkel kiesett a másodosztályú Spezia ellen.

Így álltak fel a csapatok:

ROMA (4-3-3):De Sanctis; Maicon, Rüdiger, Castan, Emerson (79' Digne) Pjanic, Vainqueur (64' De Rossi), Uçan; Salah, Dzeko, Iturbe (60' Florenzi)

SPEZIA (4-4-2): Chichizola; Martic, Valentini, Terzi,Migliore; Misic (77' Ciurria), Brezovec (66' Juande),Canadjija, Situm; Catellani (98' Campora), Nenè.

A mérkőzés abból a szempontból volt érdekes, hogy Garcia nem is nagyon rotálta a csapatot, természetesen De Sanctis védett és a legerősebb csapathoz képest talán Vaiqueur és Iturbe, de elsősorban Castan, Emerson és Ucan nevei voltak az újdonság.

A mérkőzés egy kihalt Olimpiai Stadionban zajlott, a Curvasud természetesen üres volt, tovább tart a sztrájk, de a többi szektorban se tolongtak a nézők, 7.167 volt a nézőszám, ebben már benne vannak a Spezia szurkolók is. Ennek köze volt a csapat kiábrándító formájához, a meglehetősen "szürke" ellenfélhez és az egyáltalán nem közönségbarát időponthoz.

Azok akik mégis kilátogattak a meccsre, vagy otthon leültek a tévéik elé, egy ronda, eseménytelen mérkőzést láthattak. A Spezia védekezett és próbált kontrázni, a Roma meg próbálgatott támadni, nem túl nagy meggyőződéssel és nem is nagyon tudott sok helyzetet kialakítani.

A játék ritmusa kimondottan alacsony volt, a Roma játékosai szinte soha nem tudtak felpörögni és nem sok helyzetet tudtak kialakítani a Spezia kapuja előtt. A Roma irányította a játékot, de a Spezia ügyesen kontrákkal válaszolt. A Roma nagyon sokat szenvedett a Spezia felállt védelme ellen, Ucannak volt egy távoli próbálkozása a 25-ik percben, de a Spezia azonnal válaszolt egy nagy helyzettel, amikor De Sanctis pontatlan védése után Castan mentett Nené elől.

Aztán a 35-ik percben Dzeko szerzett egy gólt, Ucan indításából, amit a bírók les miatt nem adtak meg. Lehetne panaszkodni, hogy nem volt les, de nem látom sok értelmét, nem otthon a Spezia ellen.

Az első félidő 0-0-ra végződött és egyre hangosabban morgolódott a közönség, kivéve a Spezia szurkolók, ők kimondottan jól szórakoztak. Valójában a második félidő elején a közönség megpróbált szurkolni is, de nem sok eredménnyel, egy óra után még mindig nem történt semmi érdemleges.

Jöttek a cserék, Florenzi jött Iturbe helyére, akit ha hihetünk a pletykáknak, könnyen lehet, hogy utoljára láttunk Roma mezben. Aztán jött De Rossi, Vainqueur helyett. A cserékből lett is egy helyzet Salahnak, aki a szélről a kapu fölé lőtt.

Valójában továbbra sem történt semmi, a Roma tovább járatta a labdát, a Spezia meg próbált kontrázni , amikor tudott. Aztán lecseréltük a holtfáradt (vajon mitől?) Emersont és beállt a helyére Digne, ekkor már a 79-ik percben jártunk.

Közben, az amúgy tisztességesen helytálló Ucan, elfáradt és teljesen szétesett fejben, nem találta se a csapattársakat, se a labdát, de még saját magát se nagyon. Aki viszont ma is magára talált az Rüdiger volt, akinek egymás után két óriási mentése is volt, először Castellani, rögtön utána Situm ellen.

Ekkorra a Roma már Dzeko irányába próbálta ívelgetni a labdát, nem sok sikerrel, aztán Ucan hirtelen felébredt és megeresztett egy szép, de sajnos túl középre tartó lövést, amit Chichizola ki tudott védeni. Ezek után jöhetett is a hosszabbítás.

Dzekonak a 97-ik percben volt egy fejes próbálkozása, Pjanic beadásából és a nagyobbik bosnyák tényleg megható igyekezettel próbált segíteni a csapattársaknak, többször hátrament a labdáért. A Spezia ekkor már gyakorlatilag csak a tizenegyeseket várta, a Roma meg tovább kereste a gólt, de hiába, elsősorban hála a Spezia két középső védőjének, Terzinek és Valentininek, akik az életük meccsét játszották az Olimpicoban.

Mire a mérkőzés elvánszorgott a 120-ik percig, addigra mindkét csapat halálosan fáradtnak tűnt és jöttek a tizenegyesek:

Pjanic: keresztléc

Terzi: gól

Dzeko: fölé

Nené: gól

De Rossi: gól

Juande: gól

Digne: gól

Acampora: gól

És vége, 4-2 a Spezia javára és a Roma kiesett az olasz kupából. Otthon. A másodosztályú Spezia ellen. Rúgott gól nélkül. Tizenöt éve nem fordult elő, hogy a Roma kiesett volna a nyolcaddöntőben.

A mérkőzés előtt számomra az volt a legnagyobb kérdés, hogy a Roma tud-e megint rosszul szerepelni, a szurkolói maradványai előtt, a másodosztály középmezőnyéből érkező ellenfél ellen és megkaptuk a választ: sajnos tudott. Megint zavarba ejtően nehézkesen tudott helyzeteket kialakítani egy védekező ellenfél ellen és a bajnokság elején látott gólgyár már csak egy régi, ködös emléknek tűnik. Mindegy hogy kivel játszunk mostanában, a Bateval, a Napolival, vagy ezek szerint a Speziaval, a felállt védelemmel ma sem tudtunk mit kezdeni.

A szereplők csak részben változtak, de a gondok ugyanazok maradtak. A meccs legjobbja talán Ucan volt, de aki látta a meccset, az pontosan tudja, hogy ezzel nem mondtam nagyot. A többiek ha lehet még nála is rosszabbak voltak. Pjanic a mélyponton van, Iturbe romokban, de Dzeko, vagy Vainqueur se értek sokat. Talán megmenthetnénk a két középső védőt, Rüdigert és Castant, de szerintem megint nyugodtan be lehet húzni a kollektív elégtelent az egész brigádnak.

A jelenlegi helyzetben szerintem vagy komoly változások lesznek, vagy nyugodtan elfelejthetjük a korábbi célokat, de lehet, hogy már most is késő lenne.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik