A hanyatlás útja

2439321 24393212439321 2439321
Vágólapra másolva!
2016.01.02. 13:01
Címkék
Előzőleg beszéltünk Garcia sikeres korszakáról, amikor a vezetőség döntései, és az ő ötletei is ültek. Minden sztorinak megvannak a sarkalatos...

Előzőlegbeszéltünk Garcia sikeres korszakáról, amikor a vezetőség döntései, és az ő ötletei is ültek. Minden sztorinak megvannak a sarkalatos pontjai, amik mellett nem lehet elmenni, jók és rosszak is. Nézzük meg, Garciának mi jutott az elmúlt másfél évben.beszéltünk Garcia sikeres korszakáról, amikor a vezetőség döntései, és az ő ötletei is ültek. Minden sztorinak megvannak a sarkalatos pontjai, amik mellett nem lehet elmenni, jók és rosszak is. Nézzük meg, Garciának mi jutott az elmúlt másfél évben.

Ezekből a mérföldkövekből a Roma az első szezonban egyet leszámítva csak jól jött ki. Sikerült öt vesztes derbi után visszatenni a templomoz a falu közepére, megvertük az addig veretlen, Juvéval ikszelő Intert, és a Napolit. Jócskán adott nekünk a sors is. A Napoli ellen két hatalmasat is fogott Morgó, egy az egyben is, és De Rossi önfeláldozó mentése is kellett. Bemalackodtuk a Chievo ellen is, összességében tényleg csak a Juventus ellen jöttünk ki rosszul.

Garcia naiv ember. Emellett képes alkalmazkodni, de baromira nem akar. A Juventus-Roma meccset nyugodtan vehetjük a Bayern elleni 1-7-es kudarc előfutárának. Feladta az addigi játékot, két támadó szélsővel álltunk fel a legjobb olasz csapat ellen. Még a szurkolók körében is él az az elképzelés, hogy irányítottuk a meccset, mert tényleg volt egy-két helyzetünk, sokkal többet volt nálunk a labda, csakhogy Conte kottájából játszottuk ezt a darabot.

Persze egyrészt szép, hogy elhitte, a Roma alkalmazkodás nélkül is képes legyőzni egy olyan csapatot, mint a Juventus. De az, hogy az eredményből nem tanult a Bayern ellen, már ijesztő, és később visszatérő probléma lett. Ő az az edző, aki hazai pályán visszaáll védekezni a Barcelona ellen, és kidolgoz egy olyan taktikát, amivel hatástalanítja Messiéket. Majd két hónappal később felkoncoltatja a csapatot.

Egy klub nem bírja el a sorozatos 6-7 gólos vereségeket. Beleroppan a gerince. A Romát most már ezzel azonosítják a BL-ben. Persze ezért nem kizárólag Garcia a felelős. Amennyire bejöttek Sabatini döntései Garcia első idényében, azóta annyira nem.

Benatiát nem lehet pótolni sem Yangával, sem Astorival. Ugyan még védhető döntés Doumbia, mert nemcsak az orosz bajnokságban, de európai sorozatokban is bizonyított, de tudjuk, hogy Rudi megvétózta őt és Ibarbót is. Olaszországban nem az edző dönt, de azért ez sok. Ez egy ilyen önérzetes embernek nem fér bele.


Semmi nem bírja ki, ha meghasonul önmagával, és az ilyen húzásokkal ezt érte el a vezetőség. Garcia nyáron kiakadt, elmondta, az olló nem fog záródni a Juventus és a Roma között, a Romának nincsenek ilyen lehetőségei. Hogy ezek után miért érezte úgy mindkét fél, hogy jó lesz, ha marad, jó kérdés.


Amit most látunk az sorozatos hibák eredménye, rossz döntések edzőtől, elnöktől és sportigazgatótól, a három ember összehangolatlansága. Amellett, hogy ez rengeteg pénzbe került, a jól építkező Romából sokszor nevetség tárgya lett, és visszakaptuk a lúzer státuszt is. Véleményem szerint most már marad Garcia szezon végéig, és akkor rárepülünk Contéra vagy Di Francescóra.

Összefoglalva, Garcia tud csapatot építeni, felépítette Florenzit és Pjanic-ot is, új benyomást tett az olasz futballra. Nagyon rossz úton halad, aki a zemani és enriquei korszakhoz hasonlítja. De valószínű, hogy az ő ideje is lejárt már, ami ellen nem tettek Pallottáék.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik