Rio 2016: egy picit megőrült a dobogón a legsikeresebb brit

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.08.13. 08:22
null
Gyerekek, viselkedjetek, megy a himnusz! Sir Bradley Wiggins csapattársai nem bírták ki nevetés nélkül (Fotó: Action Images)
Sir Bradley Wiggins a pályakerékpáros férfi csapat üldözőverseny eredményhirdetésén csapattársait és az egész világot megnevettette. Jelképes grimasz volt, sportolóként ment fel a dobogóra, s apaként jött le róla – ezt később nyilatkozatában is megerősítette.

A 2012-es Tour de France győztese minden idők legsikeresebb brit olimpikonjaként akasztja szögre kerékpáros bukósisakját, miután a férfi csapat üldözőversenyben megszerezte ötödik aranyérmét korábbi egy ezüstje és két bronza mellé.

Chris Hoy kerékpáros hét, Steve Redgrave evezős hat olimpiai éremmel vonult vissza, a legtöbb brit aranyérem rekordját továbbra is Hoy tartja hattal.

A brit himnusz utolsó másodperceiben Wiggins mókás grimaszt vágott, amitől három csapattársa elnevette magát. Ezt követően pedig elmondta, be is fejezi rendkívül színes karrierjét.

„Arany vagy semmi, így jöttünk ide. Nagyon másnapos leszek holnap – mondta a 36 éves Wiggins. – Igyekszem kiélvezni minden pillanatot. Rémes verseny volt, de egy pillanat alatt véget ért. A csúcson akartam abbahagyni, és minden idők egyik legjobb döntőjét vívtuk. Nem leszek ott Tokióban, elégedett vagyok azzal, amit elértem. A gyerekeimnek apára, a feleségemnek férjre van szüksége."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik