Rio 2016: Bulatovics fogta magát, és otthagyta a csapatot

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.08.17. 12:00
null
Bulatovics a társai előtt távozott Rióból (Fotó: vijesti.me)
A montenegrói női kézilabda-válogatott csalódást keltően szerepelt a riói olimpián, öt vereséggel zárva a csoportkört nem élte meg a kieséses szakaszt. A kudarc (minden bizonnyal) az Adzsics-korszak végét jelenti a csapatnál, de más esemény is borzolja a kedélyeket.

A válogatott legnagyobb sztárja, Katarina Bulatovics idő előtt otthagyta a társait, és Djurdjina Jaukoviccsal együtt már haza is utazott. A Buducsnoszt Podgorica jobbátlövője több mindennel nem volt kibékülve a nemzeti csapatnál.

„Azért jöttünk, hogy az éremért küzdjünk, de kiderült, nem mindenki így áll hozzá. Most végig kell gondolnunk, mi történt, de egy dolog biztos, nem szabadott volna ilyen csúnyán búcsúznunk" – mondta Bulatovics, miután matematikailag is eldőlt, hogy már nem érhetik el a negyeddöntőt.

Bulatovics viharos távozása a hírek szerint megdöbbentette a társait, noha nem példa nélküli az eset (hasonló történt az öt évvel korábbi Larvik elleni Bajnokok Ligája-elődöntő visszavágója alkalmával, amikor a Buducsnoszt nem tudta kivívni a norvégokkal szemben a döntőbe jutást).

Bár hivatalos megerősítés még nem történt, de a montenegrói sajtóban biztosra veszik, hogy Dragan Adzsics öt év után távozik a válogatott éléről, és a jövőben csak a klubedzői munkájára koncentrál. Úgy tűnik, megfáradt a kapcsolata a nemzeti csapattal, amelynek új impulzusokra van szüksége. Adzsics 2010 nyarán vette át a válogatott irányítását, amellyel 2012-ben a londoni olimpián ezüstérmet, majd az Európa-bajnokságon aranyérmet nyert.

Az egyik lehetséges utód az a Bojana Popovics, akit Adzsics reaktivált az olimpia előtt, de a legendás balátlövő sem tudott igazán segíteni a válogatottnak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik