Rio 2016 : az IAAF elnöke feloldaná az oroszok eltiltását

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2016.08.21. 10:40
A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) a riói olimpia után meg akarja vizsgálni, miként lehetne megszüntetni az orosz atléták kitiltását.

„Egy munkacsoportot kértem fel, hogy dolgozzon ki egy ütemtervet a párbeszédről a témában. A célunk a kizárás feloldása” – közölte Sebastian Coe, az IAAF brit elnöke.Sebastian Coe, az IAAF brit elnöke.

A tavaly ősszel kirobbant orosz doppingbotrány következményeként az IAAF kitiltotta az összes orosz atlétát a riói olimpiáról. A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) elutasította a 68 érintett fellebbezését, végül csak az Egyesült Államokban élő távolugróét Darja Klisináét fogadta el, így ő volt az egyetlen orosz atléta, aki indulhatott a brazíliai játékokon.

Az orosz doppingügy után viszonylagos nyugalomban rendezték meg a riói atlétikai versenyeket.

„Figyelemre méltó héten vagyunk túl. Szombat estig három világrekord, tíz kontinentális, kilenc olimpiai és 93 országos csúcs dőlt meg” – jelentette ki Coe az IAAF sajtótájékoztatóján.

Coe szerint biztosan voltak olyanok, akik kiábrándultak az előzmények miatt az atlétikából, de mint mondta, honlapjuk növekvő forgalma azt bizonyítja, hogy fennmaradt a sportág iránti érdeklődés.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik