Női kézi: Bojana Popovics utazik az olimpiára – játékosként!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.07.17. 13:24
Dragan Adzsics, a montenegrói női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya szűkítette keretét az olimpiára, amelyben helyet kapott Bojana Popovics is, aki a 2012-es olimpia óta – amelyen ezüstérmet nyert – nem szerepelt a nemzeti csapatban.

A fénykorában a világ egyik legjobbjának tartott irányító-átlövő a londoni ötkarikás játékok óta nem lépett pályára – Adzsics mellett dolgozott segédedzőként a nemzeti csapatnál és a Buducsnoszt Podgoricánál –, viszont nemrégiben ismét edzésbe állt, és akkor már sejteni lehetett, hogy 36 évesen is jó eséllyel pályázik az olimpiai csapatba kerülésre.

„Két hónapja teljes értékű munkát végez, minden nap a csapattal dolgozott és a formája is egyre jobb – magyarázta a döntést Adzsics a handballme.me-nek. – Még sok a tennivaló a játékokig, de hiszem, hogy ez az idő, ami alatt össze kell rakni a játékunkat, elég lesz. A jelenléte általánosságban nagyon sokat számít nekünk, mindenkiből jobbat hoz ki, különösen ha a pályán van a lányokkal.”

Az elmúlt időszakban a csapatkapitány szerepét is betöltő Marija Jovanovicsot tartaléknak nevezte meg Adzsics, a montenegrói kapitány abban bízik, hogy a térdsérüléssel bajlódó játékos a csoportkör után már bevethető állapotban lesz.

A MONTENEGRÓI KÉZILABDA-VÁLOGATOTT KERETE AZ OLIMPIÁRA
Szonja Barjaktarovics, Marina Rajcsics – kapusok; Majda Mehmedovics, Biljana Pavicsevics, Jovanka Radicsevics, Radmila Petrovics, Szuzana Lazovics, Ema Ramusovics, Katarina Bulatovics, Andrea Klikovac, Andjela Bulatovics, Milena Raicsevics, Djurdjina Jaukovics, Bojana Popovics – mezőnyjátékosok; Marija Jovanovics – tartalék

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik