Nagy Viktor: Nem bosszúra készülünk, hanem verekedős mérkőzésre

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.08.16. 10:16
null
Nagy Viktor nem tart a Montenegró elleni ütközettől (Fotó: Action Images)
Montenegró ellen már a négybe kerülésért száll vízbe a magyar férfi vízilabda-válogatott (kezdés: 16 óra, élőben az NSO-n) a riói olimpián. A mieink tudják, hogy kemény, verekedős mérkőzésre van kilátás, de magabiztosan állnak a feladat elé.

Mint ismert, a csoportelsőség kétes értékű jutalmaként Montenegrót kapták ellenfélül a fiúk az olimpiai vízilabdatorna keddi negyeddöntőjében, amellyel legutóbb Belgrádban, a januári Európa-bajnokság elődöntőjében találkoztak, és annak 8–5-ös vereség lett a vége amiatt, hogy a montenegróiak, szépen fogalmazva, érvényesítették fizikai fölényüket, kevésbé szépen fogalmazva pedig ütötték-vágták a mieinket.

Menetrend, magyar indulók, 
friss hírek – RIO 2016, ADATBANK
Menetrend, magyar indulók, friss hírek – RIO 2016, ADATBANK

„Valóban nagyon agresszív ellenfélnek számítanak, ez az Európa-bajnokságon is kiderült – mondta Benedek Tibor szövetségi kapitány. – Ha ugyanúgy meg tudnak minket zavarni a keménységükkel, fizikai fölényükkel, ahogyan ott, akkor nagy bajban leszünk, de ha függetleníteni tudjuk magunkat attól, hogy ők az erősebbek, és arra koncentrálunk, hogy vízilabdázni mi tudunk jobban, akkor meg tudjuk nyerni a mérkőzést. Jó, hogy a brazilokkal éles meccset játszottunk, és nem kellett langyosabb találkozóval hangolnunk a negyeddöntőre, ráadásul ők is hasonlóan agresszív stílusban pólóznak, mint a montenegróiak. Ez a találkozó jól felkészített bennünket a keddire.”

Kis szerencsével a két meccs ráadásul végkimenetelében is hasonlít, és akkor Kis Gábor is úgy mosolyoghat, mint a brazilok elleni találkozó után, amikor a várható nagy csatáról kérdeztük.

„Az biztos, hogy ott fagylalt fog folyni – mondta. Valójában persze azt mondta, vér fog folyni, de olyan gyermeki örömmel és őszinte vigyorral, mintha fagylaltról beszélt volna. – Nagy verekedés lesz, igazi gladiátorharc, főleg nekünk, centereknek, és lehet, hogy nem is nyúlunk a labdához, hanem labda nélkül kapjuk a kiállításokat.”

Kis Gábor is amondó, a maguk csoportjában csak negyedik helyen végző, de egy döntetlen mellett két egygólos vereséget szenvedő montenegróiaknál nehezen kaphatott volna erősebb ellenfelet a válogatott.

„Ők az egyik legkeményebb rivális – jelentette ki. – A fizikum terén legalábbis biztosan. Nagyon komolyan fel kell készülnünk pszichésen is erre a csatára. Magabiztosak vagyunk, hiszen a három csoportbeli döntetlen közül a szerbek és a görögök ellenit jó játékkal értük el, csak az ausztrálok elleni meccset rontottuk el kicsit a közepén, de ott is az ellenfél örülhetett, hogy pontot szerzett egyáltalán. A brazilok ellen szép győzelmet arattunk, és látva, hogy a japánokkal a szerbeknek is hogy meggyűlt a bajuk, az a meccsünk is felértékelődik.”

A magabiztosságot emlegette Hosnyánszky Norbert is, aki a csapat egyik húzóembere volt a csoportkörben.

„Egy meccsre sem készülhettünk úgy a csoportkörben, hogy kiengedhetnénk, hogy a kilencven százalék is elég lenne – mondta az átlövő. – Jól érzem magam az olimpián, magabiztos vagyok, teszem a dolgomat. Ez lehet a kulcs Rióban: hogy semmi sem ingathatja meg az önbizalmunkat. Egységesnek kell maradnunk, és mennünk előre!”

Ismét főszereplő lehet a kapuban Nagy Viktor, aki amondó, nem bosszúra készülünk:

„Egyetlen mérkőzés, ezt kell megnyernünk. Nagyon nehéz ellenfél lesz, mindig kemény meccseket játszunk egymással, és bár legutóbb, a januári Európa-bajnokságon megvertek minket, most nem bosszúra készülünk, hanem kemény, verekedős mérkőzésre. A legutóbbi meccsen nekem is jutott a verekedésből, háromszor is megütöttek, többször, mint egész pályafutásom során, de a társak hamar visszaadták a kölcsönt, és aztán a bajnokságban én is törlesztettem, szóval nem félek!”

RIO 2016
FÉRFI VÍZILABDA
NEGYEDDÖNTŐ

16.00: MAGYARORSZÁG–Montenegró (Tv: M4)
17.20: Szerbia–Spanyolország
20.10: Brazília–Horvátország
21.30: Görögország–Olaszország

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik