Nemzeti Sport Online - Még több sport

Updated every 15 minutes.

Nemzeti Sport Online - Moto GP

Updated every 15 minutes.

Nemzeti Sport Online - Csapat

Updated every 15 minutes.

Nemzeti Sport Online - Egyéni

Updated every 15 minutes.

Nemzeti Sport Online - F1

Updated every 15 minutes.

Nemzeti Sport Online - Külföldi Foci

Updated every 15 minutes.

Nemzeti Sport Online - Magyar Foci

Updated every 15 minutes.

Nemzetisport.hu nyomtatott 2007.08.22 10:43 Frissítve: 2010.10.28 02:39

Rali ob, Hungarian Baja: Szalayék kiéheztek a versenyzésre

A Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős legutóbb a július eleji, romániai ob-futamon állt rajthoz, úgyhogy mindketten nagyon várják már az országos bajnoki sorozat legrangosabb viadalát, a Hungarian Baját, amelyet ezen a hét végén rendeznek meg Jutaspuszta környékén.

A július végi ob-futamot azért hagyta ki a páros, mert kisebb átalakítási munkákat végeztek az Opel Antarán - a General Motorsnál kifejlesztettek egy új levegő-beszívó rendszert, ezt építette be a csapat a versenygépbe, mert remélhetőleg az ettől még nagyobb erőre kap.
"Szükség van a folyamatos versenyzésre ahhoz, hogy az ember ne essen ki a ritmusból, és mivel már majdnem két hónapja ültünk utoljára az Antarában, ráhangolódásképpen szerdán teszteljük. Így a Hungarian Baján, amely a legnagyobb itthoni verseny, már remélhetőleg nem érhet minket meglepetés - mondta Szalay Balázs. - A hét végén az eredmény is fontos, de az is, hogy kielégítsük a versenyéhségünket."

Ami az ellenfeleket illeti, a pilóta szerint a bajnoki éllovas Kis Sándoron kívül Jozef Sykora és Miroslav Zapletal is nagyon nagy ellenfél - mindkettővel kemény küzdelmet kell majd vívni a dobogós helyekért. Mert természetesen ezúttal is a győzelem a cél.

"A pálya viszonylag gyors és eléggé technikás is, úgyhogy nagyon észnél kell lenni ahhoz, hogy ne hibázzon az ember. Ráadásul van egy-két alattomos bukkanó, amelynél jobb lassítani egy kicsit, ha vigyázni akarunk az autóra. Márpedig ha célba akarunk érni, vigyázni kell rá."

Természetesen ez a viadal is a Dakar-ralira való felkészülés része (Szalay Balázs a tizedik sivatagi show-jára hangolódik), a csapat érzi, hogy egyre jobban fogy az idő, hogy az autó fejlesztésének hamarosan az utolsó fázisához kell érkeznie.

De visszatérve a Hungarian Bajához: a verseny pénteken 16.30 órakor a jutaspusztai prológgal kezdődik, az igazi küzdelem azonban szombaton és vasárnap zajlik majd ugyancsak Jutaspuszta központtal. Az összáv: 838.92 kilométer, ebből a szelektív szakaszok hossza 641 kilométer.
2012.05.13 23:51:43

Rali T. A.

Herczig a 2., Botka D. a 3. helyen zárt. Folytatás június első hétvégéjén, Pécs környékén.

2012.05.13 23:41:13

Rali T. A.

Cseh páros a dobogó második fokán, Fazekasék a 7. helyen. Az összetettben Korda átvette a vezetést Szalay előtt.

2012.05.12 23:13:37

Rali T. A.

Az élen álló Zapletal a Hummerrel szinte szárnyalt. A verseny vasárnap három szelektív szakasszal ér véget.

2012.05.12 23:02:53

Rali T. A.

A versenyzők alig várták, hogy végre elrajtoljon a szezon. Hercig a második, Botka D. a harmadik helyen áll.

2012.05.10 18:14:28

Rali

4. XLavina Rábaköz-kupán izgalmasnak ígérkezik a Kapuvár környéki ob-futam.