Fegyencjárat - Vaskapu FC. A Derbi.

2464093 24640932464093 2464093
Vágólapra másolva!
2011.11.13. 22:11
A PLL első osztálya nagy nap előtt áll. Egy nap előtt, melyen 12:50-kor nb1-es meccsekkel vetekedő hangulat tombol.Egy nap előtt, melyen a címvédő...

A PLL első osztálya nagy nap előtt áll.
Egy nap előtt, melyen 12:50-kor nb1-es meccsekkel vetekedő hangulat tombol.
Egy nap előtt, melyen a címvédő a listavezetővel mérkőzik meg.
Egy nap előtt, melyen a papírforma szerint eldől a bajnokság végkimenetele.
Egy nap előtt, melyen a Fegyencjárat a Vaskapuval csap össze.A PLL első osztálya nagy nap előtt áll.
Egy nap előtt, melyen 12:50-kor nb1-es meccsekkel vetekedő hangulat tombol.
Egy nap előtt, melyen a címvédő a listavezetővel mérkőzik meg.
Egy nap előtt, melyen a papírforma szerint eldől a bajnokság végkimenetele.
Egy nap előtt, melyen a Fegyencjárat a Vaskapuval csap össze.




Múltidézés

A rivalizálás kezdetét nehéz lenne megmondani, a párharc azonban a tavaszi szezonban vált derbivé. Köszönhető a korábbi nagy nevek (Red Devils, Sopronig Mászok) lassú kikopásának a mezőnyből, valamint annak, hogy a tavalyi szezonra a Fegyencjárat egyértelműen bajnokesélyes csapattá fejlődött.
Tavasszal megállíthatatlannak tűntek - egészen a balul elsült Pro Facultate napig.
A kupa döntőjében a szezont rendkívül rosszul kezdő, majd fokozatosan feljavuló Vaskapuval találkoztak. A korábbi tavaszi meccsük valóságos vérfürdőt és 14-3-as Fegyenc sikert hozott -mind ezidáig ez legnagyobb különbségű egymás elleni meccsük-, így a 'járat várta esélyesként a meccset.
A parázs hangulatú találkozót a VK nyerte, egy kupánál azonban többet veszített az ellenfele. Sérülést szenvedett mindkettő csatára, ami meg is látszott a szezon további részén: az addig 100% csapat zsinórban 2 meccset veszített, azonban még így is megnyerte az alapszakaszt, a bajnokság versenykiírása értelmében azonban nem ünnepelhettek. Várt rájuk még egy meccs, a bajnoki döntő, a Vaskapu ellen.
A mérkőzés elképesztő hangulatot, hatalmas küzdést, látványos játékot és egygólos VK sikert hozott...
Az idei szezonban mind a két csapat kiemelkedik a mezőnyből, így az egymás elleni találkozók döntőek. Az első meccsüket a Fegyencjárat nyerte 5-3 arányban, meg kell azonban jegyezni, hogy az ellenfelét eltiltás és sérülés is hátráltatta.


Esélyek:

A Fegyencek két meghatározó játékosukat is nélkülözni kénytelenek, a kiváló formában lévő csatáruk, Simkó Gábor és a tökéletesen beilleszkedő kapusuk, Takó Sándor is csak a lelátóról figyelheti az eseményeket.
A Vaskapu -most- nem küzd ilyen problémákkal, sőt talán életük formájában játszották a derbi óta eltelt meccseiket. Ez nem mondható ez el az ellenfelükről, a 'járat kínos X-et ért el az előző fordulóban (3-szor is 4 góllal vezettek, mielőtt látványosan össze nem omlottak) és a többi mérkőzésen is megszenvedett a veretlenségéért.

Mindezek tudatában előzetesen az esélyek kb. 60-40% a címvédő javára.

Ez azonban csak egy tipp, az igazat megvallva most még csak egy dolog biztos a holnapi meccsel kapcsolatban, a remek hangulat!


Ha szeretnél te is a részese lenni az élménynek, akkor találkozzunk 12:50-kor a 26-os épület labdajáték termében.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik