Fegyenc értékelő féltávnál

2464096 24640962464096 2464096
Vágólapra másolva!
2011.11.07. 11:11
Utazás közben, szorgalmi időszak alatt általában időmilliomosnak érzem magam, így arra gondoltam, hogy írok egy szubjektív értékelőt, összefoglalót...

Utazás közben, szorgalmi időszak alatt általában időmilliomosnak érzem magam, így arra gondoltam, hogy írok egy szubjektív értékelőt, összefoglalót a csapatom teljesítményéről, így a bajnokság felénél járva.

Már a tavaszi fordulók végén nyílván valóvá vált, hogy a nyár egyik legfontosabb feladata az lesz, hogy találjunk egy új kapust Pernyész Máté helyére, aki légiósnak állt, úgy döntött, hogy egy évet lehúz a Dundee United csapatánál, hogy utána a skót bajnokságban szerzett tapasztalatával felvértezve egy év elteltével újból a csapat fontos játékosává váljon.

Jó, nyílván, ha a szerződés nem is, de legalább a város stimmel :D

Lényeg a lényeg, hogy új kapus után kellett néznünk, és, ugye aki keres, az talál alapon, ez irányú tevékenységünket siker koronázta. Takó Sanyi személyében azonban úgy vélem, hogy kifogtuk az aranyhalat, ugyanis a PPL legjobb kapusának tartom jelenleg, Dömével egyetemben.

A másik új srác a csapatban Illés Bertold, aki szintén meghatározó játékos lett nálunk, személy szerint nagyon jó, képzett játékosnak tartom, aki emellett a pályán mindent megtesz a csapata sikeréért. Sanyival és Bertolddal tehát sikerült megerősíteni, a Ligában egyébként gyengének semmiképp nem nevezhető keretünket.

Nem célom a meccseink egyenkénti értékelése, mert akit érdekelt, az elolvashatta azokat minden forduló után itt, vagy korábban az Ítélet-blogon, de néhány szóban leírnám a saját véleményemet.

Noha megnyertük az eddigi összes mérkőzésünket, nem vagyok maradéktalanul elégedett a teljesítményünkkel, mert szerintem ebben a csapatban ennél is több van. Jellemző volt ránk eddig idén, hogy azok ellen az ellenfelek ellen, akik – nem megbántva senkit – valamivel gyengébb játékerőt képviselnek nálunk, általában elég szoros mérkőzéseket sikerült játszanunk a szezon elején – gondolok itt a Bíbortógások elleni meccsre, ahol háromgólos hátrányt ledolgozva nyertünk, vagy a Gradus elleni szoros összecsapásra, ahol egy, a hajrában elért góllal sikerült győznünk. A Iustum és a Post Gólyák ellen eléggé feljavultunk, ott már nagyobb volt a különbség az ellenfelünkkel szemben. A legfontosabb meccsünket a Vaskapu ellen játszottuk, és a szezon legjobb játékát nyújtva sikerült megvernünk őket, ami nagyon fontos lépés volt a célunk felé, nevezetesen, hogy megnyerjük a bajnokságot.

A következőkben röviden értékelném a csapat játékosainak a teljesítményét.

Takó Sándor

Ahogyan fent is említettem, a Liga legjobb kapusának tartom, hatalmas segítséget jelent a védelemnek, hogy egy biztos pont áll a kapuban. Kispályán nagy szerepe van annak, hogy egy kapus mennyire tud bekapcsolódni lábbal is a labdajáratásba, pontos passzokkal megjátszani a többieket, úgy gondolom, hogy e tekintetben Sanyi nagyon hasznos tud lenni. Komoly hibájára nem emlékszem, viszont sokszor mutatott be fontos bravúrt, ezek nélkül nem tarthatnánk itt.

Smitnya Sándor

A bajnokság egyik leggyorsabb játékosa, a saját véleménye szerint is ez az egyik legjobb tulajdonsága, ami fontos a csapat szempontjából, mivel védekező játékos létére szinte minden támadásban benne van, viszont labdavesztés esetén nem okoz problémát visszazárni. Azonban sokszor észrevehető, hogy a meccsek elején néha később veszi fel a ritmust, ami pontatlan passzokban, „dadogó” labdákban mutatkozik meg, de miután ráérez, harcosságával nagyon fontos láncszeme a védekezésünknek.

Új Ádám

Sajnos eddig csupán két meccset játszott a szezonban, amit nagyon sajnálok, mert a védelem hasznos tagja, kemény, megalkuvást nem tűrő, aki képes lenne egy teljes meccset is végig játszani. Remélhetőleg a folytatásban többször a csapat hasznára tud lenni, mert szükség van rá.

Illés Bertold

Bertold idén ősszel csatlakozott hozzánk, komoly erősítés számunkra, mert védekezésben is, támadásban is rengeteget hozzá tud tenni a játékhoz. Hátul kemény, határozott, elöl pedig pontos és veszélyes. Minden meccsen a maximumra törekszik, szerintem a hozzáállása példaértékű.

Portrusching Gábor

A szezon elején nem találta magát, mintha fejben nem lett volna a pályán, ami feltűnő volt, mert korábban védő létére mindig csatlakozott a támadásokhoz, a bal lábáról szerintem az ellen felek kapusai – és Sanyi :D - tudnának mesélni ezt-azt J. A Post Gólyák ellen láthattuk újra a régi formájában játszani, és ezt a jó teljesítményét a Iustum ellen is megőrizte. Innentől nem lesz gond, újra jönnek majd a bombák…hát nem lennék kapus ellene, az biztos J

Hevér Kristóf

Tavaly az aktuális rosszfiú volt a pályán, szinte minden meccsre jutott neki valamilyen figyelmeztetés a bíró részéről, illetve neki mutatta fel a spori legtöbbször a mutató és a középső ujját, enyhén célozva arra, hogy tartson egy 2 perces pihenőt J. Ebben a szezonban azonban egy higgadt Kristófot láthatunk a parkettán, aki harcosságával nagyban segíti a támadásokat, talán csak a gól hiányzik tőle.

Szakolczai – Sándor Kristóf

Egyik, ha nem legjobb játékosunk, a jelenlegi gólkirály. A kispályás fociban nagyon hasznosan kamatoztatja tudását, nehéz szerelni, jól fedezi a labdát, összjátékban hasznos, és emellett rengeteg gólt szerez. Marek és Simi mellett a Liga legjobb támadója.

Simkó Gábor

A csapatunk külsős tagja, SZSK mellett szerintem a legjobb játékosunk, szerencsére azonban különböző stílusú támadók, akik meglepően hamar összeszoktak, és ketten ipari mennyiségben termelik a gólokat. Képes egyedül is helyzetbe kerülni, technikás, és „néhány” meccset már hozott már nekünk az idén. A vállműtétje miatt a hátralévő fordulókra sajnos kiesik, ami sajnos elég nagy érvágás lesz nekünk.

Kaszás András

Sajnos valamilyen oknál fogva még nem játszott az idén, általában a szurkolók soraiban szokott feltűnni, de jobban szeretném piros mezben látni a pályán. Remélhetőleg hamar visszatér az önkéntes száműzetéséből J

Rák Balázs

Nehéz dolog a saját teljesítményemet értékelni, mert belső szemmel máshogy látom a dolgokat, mint akár a csapattársaim, akár a nézők. Úgy érzem, hogy védekezésben és támadásban is tudnék többet hozni, majd ezt igyekszem bebizonyítani, illetve Simi kiesésével új szerepkörben leszek ezentúl, remélhetőleg sikeresen.

Végül, de nem utolsó sorban szeretnék köszönetet mondani azoknak, akik kint vannak a Fegyencjárat meccsein, úgy hiszem - a többiek nevében is mondhatom - hogy nagyon jól esnek mindenkinek a bíztató szavak, a buzdítások, gyertek továbbra is, legyetek egyre többen!

Hajrá Fegyencek!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik