Videó: Del Piero negyven szóval ünnepel, a Juventus videóval köszönt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.09. 15:45
Alessandro Del Piero, az olasz labdarúgás és a Juventus ikonikus alakja november 9-én ünnepli negyvenedik születésnapját. Ennek apropóján – stílusosan – negyvenszavas bejegyzést osztott meg Twitterén. Természetesen a Juventusnál sem „hagyják szó nélkül” a jeles eseményt.

„Egy szám? Egy határ? Egy életszakasz lezárult, de egy újabb kezdődik. Készen állok rá! Hogy legyek, hogy fejlődjek és váljak valamivé. Fiúból apává, labdarúgóból férfivá. A legjobbá, ami csak lehetek. Köszönöm mindenkinek, hogy soha nem engedtétek, hogy egyedül érezzem magam” – írja Del Piero üzenetében.

Az olasz csatár 19 szezonon át erősítette a Juventust, amelynél a 2012-es távozása óta is legendaként tisztelik. Del Piero nyolc olasz bajnoki cím mellett egy Olasz Kupát, négy Olasz Szuperkupát, egy Bajnokok Ligáját, egy európai Szuperkupát és egy UEFA-Intertotó-kupát nyert az együttessel.

Del Piero lojalitásáról és a Juventushoz fűződő feltétlen klubszeretetéről is híres volt, amelyet a csapat 2006–2007-es idényében is bizonyított. Az együttest bundabotrány miatt az olasz másodosztályba (Serie B-be) sorolták, ő azonban kitartott „szerelme” mellett, és egyéves kitérő után, a Serie B bajnokaként tért vissza az első osztályba.

Az olasz válogatottban 14 éven át szerepelt, és 2006-ban a csúcsra ért, világbajnoki címet szerzett Németországban.

Nevéhez megannyi gól és remek megmozdulás fűződik, amelyből a Juventus hivatalos Youtube-csatornája állított össze egy válogatást, így (fel)köszöntve őt és egyben tisztelegve a klub legendás játékosa előtt:

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik