Totti fázik a csúcson, Gosztonyi szomorú

Vágólapra másolva!
2010.04.12. 14:55
null
Francesco Totti máris megfricskázta a scudettóra pályázó vetélytársakat (Fotó: Action Images)
A Roma nyert és az élre állt, a Milan csupán döntetlent játszott hazai pályán a hétvégén, ám a két klub háza táján úgy vélik: öt fordulóval az olasz labdarúgó-bajnokság zárása előtt mindkettejüknek van esélye elhódítani a bajnoki címet a szombaton újra pontokat veszítő Intertől.

Nemcsak a Corriere dello Sport hétfői számában hosszasan méltatott Claudio Ranieri, a Romát az idény közben átvevő vezetőedző gondolja úgy, hogy immár az ő csapata az olasz bajnoki cím első számú esélyese. A hétvégén a Serie A élére álló sárga-bordók kulcsjátékosai is hasonló véleményen vannak.

„Ilyen magasságban már elég hűvös van – viccelődött Francesco Totti, a gárda emblematikus figurája, utalva az Inter megelőzésére, a tabella tetejének átmeneti (?) meghódítására. – Nagyon fontos három pontot szereztünk az Atalanta ellen, és egyvalami biztos: mindent megteszünk majd, hogy ott maradjunk, ahol most vagyunk. Innentől fogva minden egyes meccsünk felér egy fináléval."

GOSZTONYI HIÁNYÉRZETE
 

„Büszke vagyok arra, hogy megkaptam a bizalmat, de lényegesen több volt ebben a mérkőzésben, nyerhettünk volna" – mondta a Nemzeti Sportnak Gosztonyi András, aki a Siena elleni vasárnapi, kétszeri vezetés után 3–2-re elveszített bajnoki mérkőzésen bemutatkozott a Bariban.

„Hiányérzetem van, de azt hiszem, ezzel nem vagyok egyedül a csapatban – folytatta a 77. percben becserélt magyar légiós. – Balszélsőt játszottam, de sajnos a találkozónak abban az időszakában már nem a mi akaratunk érvényesült, a Siena uralta a mezőnyt. Bánt a vereség, fontos pontok csúsztak ki a kezünkből."

A támadó Mirko Vucsinics szerint ameddig vezetett, addig az Inter volt a favorit, most azonban változott a helyzet.

„Most már mi vagyunk fenn, és remélem, ott is maradunk. A csapategység a mi erősségünk, ez így volt az idény nehéz pillanataiban is. Mindannyian hoztunk áldozatokat ezért a közösségért" – mondta a montenegrói támadó, felidézve, hogy az idénynek volt olyan időszaka, amikor a Roma 14 pontos lemaradásban volt az éllovastól.

Rosella Sensi klubelnök elragadtatva beszélt a csapatról, és semmihez sem hasonlítható, csodálatos érzésként jellemezte a helyzetet, hogy a Roma listavezetőként készülhet a Lazio elleni vasárnapi fővárosi derbire.

Csalódást keltő hazai döntetlenje (Catania, 2–2) ellenére Leonardo, a Milan vezetőedzője úgy érzi: csapata továbbra is versenyben van a scudettóért.

„Az égvilágon semmit sem adtunk fel, ha kell, ezt többször megismétlem: a céljaink változatlanok – érzékeltette eltökéltségét Leonardo. – Pillanatnyilag a Roma van a legjobb formában, de lesz még néhány nehéz meccse. S mivel az Inter is folyamatosan szórja a pontokat, úgy érzem, teljesen nyílt a vetélkedés a bajnoki címért."

Leonardo elismerte, a Catania elleni meccs első félidejében „egyszerűen nem játszott" a csapata, labdarúgói túl lassú futballt mutattak be, de éppen ennek fényében tartja biztatónak a második félidei fellángolást. A tréner szerint a játékosok éhezik annyira a sikert (vagyis a bajnoki címet), hogy leküzdjék a sérülések és kényszerpihenők okozta nehézségeket.

Az Inter részéről Massimo Moratti elnök sportszerűen gratulált a Romának, de további harcot ígért:  „Bravó a Romának, megérdemelte az előzést, de még nincs vége a bajnokságnak, a java csak most jön. Hogy elcserélnénk-e a scudettót a Bajnokok Ligája trófeájára? Micsoda kérdés, dehogy!"

AZ ÁLLÁS
xml_url=http://tudositas.nso.hu/tablebox.php?t=lab,sa,2009/33,,f&xml|
nso_dms_cikkbe
nso_dms_cikkbe
mceBlockPasteEnd

 

 SERIE A, BAJNOKI HAJRÁ
A DOBOGÓSOK HÁTRALÉVŐ PROGRAMJA
FORDULÓ ROMA (68 pont) INTER (67 pont) MILAN (64 pont)
34. (áprIlis 18.) Lazio (i) Juventus (o) Sampdoria (i)
35. (április 25.) Sampdoria (o) Atalanta (o) Palermo (i)

36. (május 2.)

Parma (i) Lazio (i) Fiorentina (o)
37. (május 9.) Cagliari (o) Chievo (o) Genoa (i)
38. (május 16.) Chievo (i) Siena (i) Juventus (o)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik