Topligák: a „legunalmasabb” bajnokság hozta a legtöbb gólt

Vágólapra másolva!
2021.12.28. 16:20
null
Vlahovics 16 gólt szerzett az őszi szezonban (Fotó: AFP)
A Serie A hivatalos Twitter-csatornáján Szenteste jelent meg egy érdekes statisztika, amely alapján az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban született a legtöbb gól eddig a 2021–2022-es idényben.

A statisztika szerint az olasz bajnokságban eddig 19 forduló alatt 574 alkalommal született gól, amely a legtöbb az öt topliga közül. A liga hivatalos Twitter-csatornáján emiatt oda is szúrtak azoknak az embereknek, akik azt mondják a bajnokságról, hogy túlságosan „unalmas".

„A Serie A unalmas... A valóság:"

A Serie A 574 góljából a jelenleg éllovas Internazionale vállalta a legtöbbet (49), míg a legkevesebbet a sereghajtó Salernitana jegyezte (11). A góllövőlistát jelenleg Dusan Vlahovics vezeti, aki 16-szor volt eredményes 19 találkozón,.

A második helyen kisebb meglepetésre a francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Ligue 1) áll, amelynek csapatai szintén 19 forduló alatt 531 alkalommal voltak eredményesek. A képzeletbeli dobogó harmadik fokára az angol bajnokság (Premier League) került, amelyben – cikkünk megjelenésekor, az idei év utolsó Premier League-fordulója előtt – 500 gól született úgy, hogy a koronavírus-járvány miatt több mérkőzést is elhalasztottak – a Burnley például csak 15, a Tottenham pedig 16 találkozót játszott le az őszi szezonban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik