Serie A: újabb siker, múlóban a tragikus idényrajt emléke

NSO/MTI NSO/MTINSO/MTI NSO/MTI
Vágólapra másolva!
2015.12.12. 17:10
A Bologna idegenben 1–0-ra legyőzte a Genoát az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) 16. fordulójának szombati játéknapján.

A csereként beálló hazai játékost, Diego Perottit a 80. percben könyöklésért kiállították, és az addig jobbára védekezésre kényszerülő Bologna nem sokkal a lefújás előtt büntetett: egy szögletet követően Luca Rossettini fejelt a kapuba. A végjátékban egy vendégjátékos, Amadou Diawara is piros lapot kapott.Bologna nem sokkal a lefújás előtt büntetett: egy szögletet követően Luca Rossettini fejelt a kapuba. A végjátékban egy vendégjátékos, Amadou Diawara is piros lapot kapott.

A szezont nagyon rosszul kezdő Bologna jó passzban van, 19 pontjából 16-ot a legutóbbi nyolc forduló során gereblyézett össze. A genovaiak sorozatban harmadszor kaptak ki.

A Frosinone csak a második játékrész derekáig tudta megnehezíteni a Palermo dolgát: a hazaiak végül annyi gólt (4) lőttek az újoncnak, mint a megelőző nyolc fordulóban összesen.

A Sassuolo–Torino mérkőzést a nagy köd miatt elhalasztották. A meccs játékvezetője, Domenico Celi eleinte csak a kezdési időpontot módosította, de miután semmi sem utalt arra, hogy a sűrű köd feloszlik, a találkozó elhalasztása mellett döntött.

OLASZ SERIE A
16. FORDULÓ, szombati mérkőzések

Genoa–Bologna 0–1 (Rossettini 91.)
Palermo–Frosinone 4–1 (Goldaniga 5., F. Vázquez 17., Trajkovszki 60., Gilardino 86., ill. Sammarco 24.)
20.45: Udinese–Internazionale (Tv: DIGI Sport1)
Sassuolo–Torino elmaradt

SERIE B. Egymás utáni második mérkőzésén is három pontot szerzett Tamás Krisztián csapata, a Spezia. A magyar légiós kispados volt, nem játszott a Latina ellen 2–1-re megnyert meccsen.

OLASZORSZÁG, SERIE B
18. FORDULÓ

Avellino–Virtus Lanciano 3–2
Livorno–Cagliari 1–1
Pro Vercelli–Cesena 2–0
Spezia–Latina 2–1
Ternana–Como 4–0
Vicenza–Brescia 1–2
Salernitana–Ascoli 2–0
Pescara–Virtus Entella 2–0
Az élcsoport: 1. Cagliari 37 pont, 2. Crotone 37 (17), 3. Bari 32 (17), …11. Spezia 24

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik