Serie A: Roberto Baggio örül, hogy Francesco Totti túlszárnyalta

Vágólapra másolva!
2011.05.04. 20:26
Amint arról korábban beszámoltunk az olasz labdarúgó-bajnokság (Seria A) 35. fordulójában az AS Roma 3–2-re felülmúlta a Barit: Francesco Totti két gólt szerzett a mérkőzésen, amivel megdöntötte Roberto Baggio 205 gólos eredményét a Serie A-ban. Baggio az olasz sportlapnak, a La Gazzetta dello Sportnak elmondta: örül, hogy Totti túlszárnyalta.

„Örülök Totti sikerének, mivel nagyon keményen dolgozott, és ennek most megvan a jutalma. Mindig büszkén és bátran vette az akadályokat, még akkor is, amikor ezt néhányan kétségbe vonták. Most csak egyet tehetünk: tapsolhatunk neki"– mondta Roberto Baggio.

Arra a kérdésre, hogy ki a jobb játékos, Baggio úgy nyilatkozott, hogy mindenkinek megvannak a maga képességei. Véleménye szerint Totti példát mutatott a sport terén nyújtott teljesítményével és szenvedélyes játékával, bizonyítva, hogy az ember átlepheti saját határait.

Az AS Roma csapatkapitányának következő célja az lehet, hogy beállítsa Jose Altafini és Guiseppe Meazza teljesítményét: mindketten 216 gólig jutottak az olasz élvonalban. Roberto Baggio szerint erre minden esély adva van, hiszen Tottinak nemcsak a technikai képessége, hanem fizikai ereje is megvan ahhoz, hogy tovább folytassa a gólgyártást.

A legendás Copfocska tehát elismeri Totti képességeit, ám arra is rávilágított, hogy szerinte a mai klasszisoknak – mint a Roma csapatkapitánya vagy Lionel Messi – valamivel könnyebb dolguk van, mint neki vagy például Diego Maradonának volt.

„Különböző időben játszottunk. Diegóval sajnálhatjuk, hogy akkoriban nem a mai szabályok voltak érvényben, mert manapság már büntetik a hátulról történő szabálytalanságokat. Könnyebb dolgunk lett volna, ha nem kell félnünk emiatt.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik