Serie A: Milito duplával tért vissza, hetet lőtt az Inter

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.09.22. 14:23
null
A hosszú kihagyás után duplával tért vissza Diego Milito (balra) (Fotó: Reuters, archív)
Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 4. fordulójának első vasárnapi mérkőzésén az Internazionale kiütéses, 7–0-s vereséget mért idegenben az újonc Sassuolóra.

A mérkőzés több szempontból is különlegesre sikeredett a vendégek szempontjából. Majd' hét hónap kihagyás után tért vissza Diego Milito, és ki is használta a lehetőséget, duplával vette ki részét a hétgólos sikerből.

Rodrigo Palacio is ünnepelhetett, hiszen az argentin csatár Nagamoto Juto passzából már a 7. percben megszerezte csapatának a vezetést, és így már ötven gólnál tart az olasz élvonalban.

A gyors találat után nem sokat vártak a vendégek a második góllal sem. Kis kavarodás után a tizenhatos sarkából Jonathan lőhetett. Az első löketet még ugyan fogta a hazaiak kapusa, ám a felpattanó lövés Taider elé pattant, aki öt méterről nem hibázott, megszerezve első gólját a milánóiaknál. A Sassuolo védelme ezt követően sem volt a helyzet magaslatán, és Pucino öngóljával már háromgólosra nőtt a hazaiak hátránya. A védő hosszú indítást követően a kapu fölé akarta fejelni a labdát, de végül rövidre sikeredett a mentés, így a saját kapujában kötött ki a fejese.

Az Inter kiütéses győzelméhez szerencse is kellett, hiszen Ricardo Álvarez találata is annak volt köszönhető, hogy a hazaiak kapusáról éppen a milánóiak elé pattant a labda.

Teljesen összeomlott a korábban sem brillírozó Sassuolo-védelem. A majd' hét hónap után az Interbe visszatérő Diego Milito is betalált, méghozzá kétszer. Előbb egy szélről bepasszolt labdát csúsztatott a kapuba, majd a 83. percben, Cambiasso zseniális csavarását követően, egy rövid beadásból 7–0-ra módosította az eredményt.

Ez a hétgólos siker volt az Inter történetének legnagyobb különbségű idegenbeli győzelme az olasz bajnokságban.

OLASZORSZÁG, SERIE A
4. FORDULÓ
Sassuolo–Internazionale 0–7
(Palacio 7., Taider 23., Pucino 33. – öngól, R. Álvarez 53., D. Milito 64., 83., Cambiasso 75.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik