Serie A: Mihajlovics szerint rosszul alkalmazták a videobírót

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2017.08.21. 11:27
Szinisa Mihajlovics, a Torino vezetőedzője szerint Davide Massa játékvezető szabályos körülmények között született góltól fosztotta meg őket a Bologna ellen az olasz labdarúgó-bajnokság (Serie A) vasárnapi játéknapján, és rosszul alkalmazta a videobírós szabályt.

A találkozó 83. percében – 1–1-es állásnál, amely végül a végeredmény is lett – a torinói Álex Berenguer a hazai csapat kapujába lőtt, de a bíró a gólpassznál lest jelzett, és belefújt az akcióba. Az előkészítő Andrea Belottihoz azonban az egyik bolognai játékostól, Mattia Destrótól került a labda, így ő nem lehetett leshelyzetben.1–1-es állásnál, amely végül a végeredmény is lett – a torinói Álex Berenguer a hazai csapat kapujába lőtt, de a bíró a gólpassznál lest jelzett, és belefújt az akcióba. Az előkészítő Andrea Belottihoz azonban az egyik bolognai játékostól, Mattia Destrótól került a labda, így ő nem lehetett leshelyzetben.

„Szabályos gólt nem adtak meg. A stadionban mindenki látta, hogy Destrótól került a labda Belottihoz” – mondta Szinisa Mihajlovics, majd hozzátette: ők az új szabályról azt a tájékoztatást kapták, hogy kétes esetekben a játéknak folytatódnia kell, és a játékvezetőnek csak azt követően kell kérnie a videobírós kolléga segítségét, ha az akció már befejeződött és a játék áll.

Massa azonban lest ítélve az előtt a sípjába fújt, hogy Berenguer a kapuba lőtt volna. Így később már hiába kérte a videobírót, a döntését nem változtathatta meg. A játék a hazai együttes által elvégzett szabadrúgással folytatódott.

„A játékvezető is csak ember, tehát hibázhat, de nem lett volna szabad megszakítania a játékot. Egyébként mi értelme a videobírónak?” – utalt Massa döntésére Mihajlovics.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik