Serie A: Katasztrófa lenne nem folytatni – Maldini

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2020.05.08. 20:06
null
Paolo Maldini (Fotó: AFP, 2019)
Paolo Maldini, a Milan korábbi legendás játékosa, jelenlegi technikai igazgatója a koronavírus-járvány miatt megszakított olasz labdarúgó-bajnokság (Serie A) folytatása mellett érvel. Pénteken a Milan és a városi rivális Internazionale is edzésbe állt.

 

„Óvatosnak kell lenni, de nem folytatni a bajnokságot minden szempontból katasztrófát eredményezne – foglalt állást az olasz futballt megosztó nagy kérdésben Paolo Maldini a korábbi klubtársával, Filippo Inzaghival folytatott élő Instagram-beszélgetésben pénteken. – Franciaországban hibát követtek el, hogy lefújták a bajnokságot, de természetesen mi is tiszteletben tartjuk majd a kormányunk döntését. Egyelőre nagyon sok a bizonytalanság.”

Maldini – aki 18 éves fiával, a Milan utánpótlásában nevelkedő Danielével együtt maga is átesett a koronavírus-fertőzésen – elmondta: az edzőközpont, Milanello közösségi tereit lezárták, és a játékosok egyelőre kis csoportokban készülnek.

A városi rivális Internél is elkezdődött a munka pénteken, méghozzá teszteléssel.

„Az első csapatnál elvégzett minden koronavírustesztet negatív eredménnyel kaptunk vissza” – olvasható az Inter közleményében, amelyben a klub a lehető legkörültekintőbb megelőző intézkedéseket ígéri a játékosok és a stábtagok egészségének védelme érdekében.

Mint beszámoltunk róla, a járvány által erősen sújtott Olaszországban a helyzet továbbra sem rózsás, hiszen miközben például a futballszövetségi vezetők a kutatókat felvonultató kormánybizottsággal egyeztetnek a lehetséges folytatásról, addig a Torino után a Fiorentina és a Sampdoria is újabb pozitív tesztekről számolt be csütörtökön.

„Mondják meg, mit kell tennünk ahhoz, hogy folytassuk, és megtesszük” – érzékeltette eltökéltségét Gabriele Gravina, az Olasz Labdarúgó-szövetség (FIGC) elnöke a kormánnyal tárgyalva.

Vincenzo Spadafora sportminiszter óvatosan bizakodó a csapatedzések május 18-i elkezdését illetően, ám a bajnokság folytatásáról nem kívánt találgatásba bocsátkozni – de ha lesz is játék, nyilvánvalóan zárt kapus lesz, mondta.

A megoldandó problémák egyike, hogy amíg a klubvezetők – a német példa nyomán – csak a pozitív tesztet produkáló csapattagot küldenék karanténba, addig az Olaszországban érvényben lévő járványügyi előírások értelmében egy játékos vagy stábtag pozitív tesztje az egész együttest kivonná a forgalomból.

Gondot okozhat továbbá a rendszeres teszteléshez szükséges felszerelések előteremtése, és az is, hogy bizonyos tartományok nem fogadnának olyan klubokat, amelyek az erősen fertőzött térségekből érkeznek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik