Serie A: cseh válogatott csatárt igazolt az AS Roma

Vágólapra másolva!
2017.08.29. 18:29
null
Az AS Roma öt évre szerződtette Patrik Schicket (Fotó: Asroma.com)
Hivatalossá vált, hogy az AS Roma öt évre szerződtette a Sampdoria cseh válogatott csatárát, Patrik Schicket, aki – összeadva a sok tételből álló átigazolási díjat – a klub legdrágább játékosa lett.

A 21 éves játékos 2014-ben mutatkozott be a Sparta Praha együttesében, de mindössze négy meccsen kapott lehetőséget, ugyanis a klub kölcsönadta a Bohemiansnak, amelynek színeiben 27 bajnokin nyolc gólig jutott.

Ott figyelt fel rá a Sampdoria és négymillió eurót fizetett érte 2016 júliusában, Schick ezt 32 bajnokin 11 góllal hálálta meg. Úgy tűnt, idén nyáron a Juventus el is viszi, ám a szokásos vizsgálaton a torinói orvosok szívproblémát találtak nála, ezért kútba esett a harmincmillió eurós kontraktus.

Az AS Románál már nem akadt gond, a kedd délelőtti vizsgálatot sikerrel vette, így a fővárosiak öt évre, 2022. június 30-ig szerződtették.

A megállapodás értelmében bónuszokkal együtt 42 millió euróba került, ebből a Roma 6 millió eurót fizet ki azonnal, a többit pedig részletekben utalja. Az egyezség szerint az utolsó tétel 2020 februárjában 20 millió euró lesz. Amennyiben Schicket 2020. február 1-je előtt eladná a római klub, úgy az új vételár 50 százaléka vagy 20 millió euró (attól függően, melyik összeg a nagyobb) illeti a genovaiakat.

Összességében tehát Schick minimum 42 millió euróba kerül, ezzel az AS Roma történetének legdrágább játékosa lesz. A csúcsot eddig Gabriel Batistuta tartotta, akiért 2001-ben – átszámítva az akkori 70 milliárd lírát – 36 millió eurót fizettek, bár a Calcio e Finanza szerint az infláció figyelembevételével még mindig az argentin támadó tekinthető a legdrágábbnak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik