Serie A: „A Realnál mintha az X-Faktorban lettünk volna”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.06. 16:43
null
Borja szerint a Realnál olyan, mintha a világ tetején élnél, luxus és csillogás, de nem ez az igazi élet (Fotó: Action Images)
A Serie A-ban szereplő Fiorentina spanyol középpályása, Borja Valero elmondása szerint a Real Madridnál töltött időszaka olyan volt számára, mintha az X-Faktorban szerepelne.

A 29 éves játékos a királyi gárdában kezdte karrierjét, és a második számú csapatban több mint 70 mérkőzésen pályára is lépett, mielőtt a Mallorcához tette át a székhelyét, majd következett az angliai kaland a West Bromwich Albionnál, aztán visszatért Spanyolországba a Villarrealhoz.

A spanyol válogatottban 2011-ben bemutatkozó Borja 2012 nyarán szerződött Firenzébe, a „violáknál” eddig 97 tétmérkőzésen kilenc gólig és 22 gólpasszig jutott.

„Számomra a játék élvezetes volt egészen addig, amíg 11 évesen csatlakoztam a Real Madridhoz – kezdte a Marcának adott nyilatkozatát Borja. – Ha nem profi futballistaként teljesítettem volna, akkor az értékelésem sokkal rosszabb lett volna. Fiatal játékosként együtt éltem háromszáz sráccal, és a nyolcvanöt százalékuk számára nem jött össze. Mindannyian feláldozták a serdülőkorukat a semmiért. Nem volt hűség."

„Akiket nem értékeltek jóra, azok foghatták a hátizsákjukat. Stresszes helyzet volt, mert nem csak azon múlt, hogy hogyan teljesítesz a pályán, hanem azon is, hogy az edzők mit gondolnak rólad. Olyan volt, mint az X-Faktor, leszámítva, hogy nem volt közönség, amely megmenthet téged" – vélekedett a madridi kezdetekről Borja.

A 29 éves futballista úgy véli, hogy a Realnál a legígéretesebb játékosok túl sokat és túl hamar kapnak, emiatt nem nőnek fel a valódi életben.

„A Realnál a legjobb fizetést, házat, autót és luxus karórát adják neked. Másik bolygón élsz, a világ tetején, de ez nem az igazi futball – tette hozzá, hangsúlyozva, hogy jól érzi magát Firenzében. – Voltak ajánlataim, de egyiknél sem adatott volna meg, hogy ilyen szép helyen éljek. Eleinte a mérkőzést követően csak kisétáltam a stadionból, és senki nem ismert fel."

„Talán az emberek értékelik, hogy a helyi szupermarketben vásárolok, rendet rakok a gyerekeim szobájában vagy sétálgatok a városban, mint egy egyszerű turista. Kiváltságos helyzetben vagyok, vannak, akik 12 órát dolgoznak naponta, mi hármat edzünk. Abba kell hagyni, hogy sztárként kezeljük a labdarúgókat” – vélekedett a 29 éves játékos.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik