Serie A: „A Juve már nem veszítheti el a bajnoki címet"

Vágólapra másolva!
2013.03.04. 18:18
Sergio Brio, a Juventus korábbi legendás labdarúgója a Radio Anch'io Sportnak nyilatkozva kifejtette: úgy gondolja, korábbi csapata már nem veszítheti el az olasz bajnoki címet, ugyanis szerinte a második helyezett, hat ponttal lemaradó Napoli nem mutat elég kiegyensúlyozott teljesítményt ahhoz, hogy esélyes legyen a scudettóra.

„Egyszerűen nincs olyan csapat, amelyik a Juve és a bajnoki cím közé állhatna" – nyilatkozta Sergio Brio, aki pályafutása során 379 alkalommal lépett pályára a Juventus mezében.

A legutóbbi fordulóban 1–1-es döntetlent játszott a listavezető Juventus és a második Napoli. A két csapat között így maradt a hatpontos különbség, a harmadik helyezett Milan azonban már tizenegy pontos lemaradásban van a Juvétól. Brio szerint ez az előny kitart a maradék tizenegy fordulóra, így a Juventus begyűjtheti huszonkilencedik olasz bajnoki aranyát is.

„A Napoli bizonyított a pénteki mérkőzésen, de így sem mutat elég kiegyensúlyozott teljesítményt, ez pedig a Serie A-ban elengedhetetlen, ha valaki bajnokságot akar nyerni. A Juventus a legjobb csapat a ligában, amióta a vezetőedző, Antonio Conte a szezon közepén változtatott a taktikán. Most már elégedett vagyok a csapat teljesítményével" – mondta a négyszeres olasz bajnok, egyszeres BEK-, KEK- és UEFA-kupa-győztes Brio.

„Két-három kemény mérkőzés még vár a Juventusra, a többi hozható. A csapat sorsa a saját kezében van" – zárta nyilatkozatát Sergio Brio.

A Juventus szerdán a Celtic elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő visszavágóján lép pályára legközelebb, a zebrák az első mérkőzést idegenben 3–0-ra megnyerték.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik