Roma: „Romantikus sztori, de Totti nem egy legenda”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.05.31. 12:15
Christophe Dugarry, korábbi 55-szörös francia válogatott labdarúgó tiszteli a Romából visszavonuló Francesco Tottit, ám véleménye szerint nincs szó legendás játékosról.

A 45 esztendős Dugarry pályafutása nagy részét a Marseille-ben töltötte, de megfordult a Milanban és a Barcelonában is. A francia válogatottal világ- és Európa-bajnokságot nyert, emellett egyszer a Konföderációs Kupát is a magasba emelhette.

Dugarry a Roma visszavonuló ikonjáról, Francesco Tottiról ejtett néhány szót.

„Egyáltalán nem sorolnám Tottit a legendák közé – mondta Dugarry az RMC-nek. – Ha annyira kivételes lenne, a Roma nem csak egyszer nyert volna bajnoki címet abban az időszakban, amíg ő a klubnál volt. A legendák sokkal több serleget gyűjtenek be, mint ő. Totti személyében természetesen egy nagyszerű játékosról beszélünk, klubikonról. Ez egy romantikus történet, és ugyan sok gólt szerzett az olasz, ám mégsem tudnám a legendák közé sorolni. Igaz, világbajnokságot nyert, ám nem volt túl nagy szerepe benne, alig játszott. Sosem tudott kiteljesedni – ez vajon azért alakult így, mert tényleg nem akarta elhagyni a Romát, vagy azért, mert nem kapta meg a megfelelő ajánlatot valamelyik topcsapattól?”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik