Roma: Ma inkább vagyok edző, mint 10-20 éve – Mourinho

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2021.10.09. 14:18
null
Mourinho profibb lenne ma, mint 10 éve? (Fotó: AFP)
Bár José Mourinho egójával az elmúlt két évtizedben sem volt probléma, most mégis elárulta: nagy különbséget érez korábbi és jelenlegi énje között. Szerinte a rengeteg tapasztalat, amit Angliában, Spanyolországban és Olaszországban szerzett, őt is megváltoztatta – írja a Football Italia. 

 

A Roma vezetőedzője az elmúlt években nem nyert trófeákat, mégis profibbnak véli magát szakmájában, mint amikor például a Portót Bajnokok Ligája-győzelemig vagy a Chelsea-t Premier League-sikerre vezette.

„Manapság inkább érzem magam edzőnek, mint tíz vagy húsz évvel ezelőtt. Egy tréner akkor nem tud fejlődni, ha elvesztette a szenvedélyt és azt a mentalitást, ami által csak jobb lehet napról napra. Ez nem olyan munka, amelyben a kor vagy a fizikum fontos – ellentétben a játékosokkal. A tapasztalat csak jobbá tehet, én például mindig csak a következő meccsre koncentrálok” – mondta Mourinho.

A portugál szakember egyelőre gondolni sem akar a visszavonulásra. Amikor a Manchester Unitedtől menesztették, egy ideig a Sky Sports szakértőjeként dolgozott Premier League-mérkőzések alatt, de már az első adásában tisztázta, neki az edzősködés jelenti az igazi szenvedélyt. Még a trófeái sem érdeklik.

„A győztes mérkőzések és trófeák már ott vannak a zsebemben, majd gyönyörködöm bennük, ha visszavonultam. Most csak az érdekel, mit tartogat a legközelebbi összecsapás” – folytatta a Special One .

„Kupákat akarok szerezni a Romának, mert a klubnak ez a legfontosabb, a szurkolókat is ez teszi szenvedélyessé. Persze azt is megértem, hogy a fővárosi drukkerek a trófeák nélkül is imádják a csapatot. De a győzelmek egyelőre akkor is hiányoznak.”

Az interjú végén őszintén beszélt arról, hogy neki nem a Stadio Olimpico, hanem a Milan és az Inter közös stadionja, a San Siro a legszebb futballstadion Olaszországban.

„Ha választanom kell, a San Sirót mondanám. Ott történelmet írtam. Rómában más a helyet, a központban élek és ez segít megérteni, milyen különleges is ez a hely” – zárta gondolatait Mourinho.

Mourinho vezetésével nem kezdett rosszul a Roma a Serie A-ban, az első hét mérkőzésből ötöt megnyert, csupán kettőt veszített el. A válogatott szünet után a 8. fordulóban az egyre jobb formába lendülő Juventushoz utazik a fővárosi egyesület.

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik