Olaszország: Mancini nyitva hagyta az ajtót Buffonnak

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2018.05.24. 18:33
Roberto Mancini szövetségi kapitány nyitva hagyta az ajtót Gianluigi Buffonnak, amennyiben a kapus szeretne visszatérni az olasz labdarúgó-válogatottba.

„Továbbra is játszani akar. Bárki, aki futballozik és a legjobbak között van, bekerülhet a válogatottba” – mondta a 40 éves kapussal kapcsolatban a múlt héten kinevezett szakvezető.„Továbbra is játszani akar. Bárki, aki futballozik és a legjobbak között van, bekerülhet a válogatottba” – mondta a 40 éves kapussal kapcsolatban a múlt héten kinevezett szakvezető.

Buffon tavaly novemberben lemondta a szereplést a nemzeti együttesben, miután a squadra azzurra elbukott a Svédország elleni pótselejtezőn, és így 1958 óta először lemaradt a világbajnokságról, amelyet ezúttal Oroszországban rendeznek meg. Később meggondolta magát, így szerepet kapott a tavaszi barátságos találkozókon.

Sokáig úgy tűnt, hogy június 4-én, az olaszok hollandok elleni találkozója lesz a 2006-ban világbajnok legenda búcsúmeccse a válogatottban. Azonban a múlt heti sajtótájékoztatóján – amelyen bejelentette a távozását a Juventustól – közölte: már lejátszotta az utolsó meccsét címeres mezben.

Buffon 176-szor volt válogatott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik