Olaszország: Király Gábor is szavazott, Buffon minden idők legjobb kapusa

V. J.V. J.
Vágólapra másolva!
2021.01.02. 16:21
null
Buffon január végén tölti be a 43. évét (Fotó: AFP)
Az olasz sportnapilap, a La Gazzetta dello Sport újévi összeállításában 18 – jelenleg is aktív, illetve már visszavonult – kapust  kért meg arra, válasszák meg azt a futballistát, aki a labdarúgás történelme során posztjuk legjobbja volt. A szavazás toronymagas győztese a Juventus játékosa, a 43. születésnapját ebben a hónapban ünneplő Gianluigi Buffon lett.

 

Az olasz újság szavazásán a brazil Júlio César, a lengyel Jerzy Dudek, a német Manuel Neuer, a dán Peter Schmeichel, az olasz Dino Zoff és további 12 kapus mellett a 108-szoros magyar válogatott Király Gábor is leadta a voksát.

Az olasz nemzeti csapatban korában 176 alkalommal pályára lépő, jelenleg a Juventust erősítő Gianluigi Buffonra a 18 játékosból 12-en szavaztak. A hozzá hasonlóan válogatottsági rekorder Király Gábor is őt választotta.

„Buffon és én 1995-ben játszottunk először egymás ellen, egy U21-es válogatott meccsen. Már akkor is egyértelmű volt mindenki számára, milyen tehetséges és elhivatott labdarúgó. Ezt követően rengeteg fontos mérkőzésen lépett pályára, számtalan trófeát nyert meg. Hihetetlenül tapasztalt és emellett tiszteletre méltó kapus, elképesztő hozzáállással. Olyan, mint a jó bor: ahogyan öregszik, egyre jobb lesz” – indokolta döntését a 2019-ben visszavonult kapus.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik