Olaszország: Daniele De Rossi csatlakozott a válogatott stábjához

Vágólapra másolva!
2021.03.18. 16:54
null
De Rossi rögtön a válogatottnál kezdheti megedzői pályafutását(Fotó: AFP)
A 2006-ban világbajnoki címet szerző korábbi középpályás Roberto Mancini szövetségi kapitány másodedzője lett – közölte a Magyar Távirati Iroda.

A 37 éves De Rossi csütörtökön csatlakozott Roberto Mancini szövetségi kapitány szakmai stábjához, így az olasz csapat vasárnap kezdődő edzőtáborozásán már ő is részt vesz. Szerződése egyelőre csak júliusig, az idén nyárra halasztott Európa-bajnokság végéig szól.

„Büszke vagyok rá, hogy új pályafutásomat a nemzeti csapatnál kezdhetem. Megható lesz visszatérni Covercianóba, ami számomra azt jelenti, hogy hazatérek. A játékoskeretben és a stábban is vannak barátaim, korábbi csapattársaim, ezért is várom már a közös munkát” – nyilatkozta.

De Rossi 117 alkalommal lépett pályára a válogatottban, és tagja volt a 2006-ban világbajnokságot nyerő olasz együttesnek is. Játékoskarrierje jelentős részét az AS Románál töltötte, tavalyi visszavonulása előtt az argentin Boca Juniors színeiben szerepelt egy fél idényt 2019 második felében. Korábban is gyakran beszélt edzői terveiről, több vezetőedzővel is felvette a kapcsolatot, hogy tanuljon tőlük.

A korábbi védekező középpályás hangsúlyozta, lelkesen fog dolgozni, és bár egyelőre csak edzői karrierje elején jár, és még sok mindent kell tanulnia, reméli, hogy segítségére lehet a nemzeti csapatnak.

Az olaszok márciusban Észak-Írországgal, Bulgáriával és Litvániával játszanak világbajnoki selejtezőket.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik