Olasz Kupa: több mint két év után kapott ki otthon a Juve

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.05. 22:43
null
Szalah (jobbra) két góljával nyert a Fiorentina
A Fiorentina 2–1-re nyert a Juventus ellen az Olasz Kupa elődöntőjének első mérkőzésén. Mohamed Szalah szerezte a firenzeiek mindkét gólját. A Juve több mint két év után kapott ki hazai pályán olasz csapattól.

A Fiorentina jócskán meglepte a Juventust. A firenzei együttes a kupaelődöntő első mérkőzésén egygólos előnyre tett szert – Torinóban. A Chelsea-től kölcsönvett Mohamed Szalah két gólt szerzett.

Massimiliano Allegri, a Juventus vezetőedzője pihentette Carlos Tévezt, de erre semmiképpen sem fogható, hogy a vendégek már a 11. percben megszerezték a vezetést. Szalah zseniálisan száguldott végig az ellenfél térfelén, mielőtt futtából kilőtte volna a bal felsőt. 0–1 A másik irányba induló Marco Storarinak esélye sem volt a hárításra, de nagy valószínűséggel a szintén pihentetett Gianluigi Buffon is tehetetlen lett volna a lövésnél.

Legutóbb 2013 januárjában nyert olasz csapat a Juventus stadionjában, bő két évvel ezelőtt a Sampdoria egy olasz bajnokin hozta el a három pontot. Persze volt még hátra nyolcvan perc, így a Juvénak minden esélye megvolt a fordításra.

Fernando Llorente gondoskodott is az egyenlítésről. A Juve spanyol csatára rendkívül pontos fejessel módosította 1–1-re az állást a 24. percben.

A második félidő eleje azonban ismét a lelkesebben futballozó Fiorentinájé volt. Olyannyira, hogy az 56. percben ismét megszerezték a vezetést a vendégek, ezúttal is Szalah volt eredményes. Az egyiptomi támadó közelről, higgadtan gurította el a labdát Storari mellett. 1–2

Ez volt Szalah hatodik gólja hét meccs alatt a Fiorentinában.

A Juventus a mérkőzés utolsó húsz percére pörgött fel igazán, beszorította ellenfelét, de igazán nagy helyzetet nem tudott kialakítani. A firenzeiek remekül védekeztek, s megőrizték egygólos előnyüket az április 7-i firenzei visszavágóra.

LABDARÚGÁS, OLASZ KUPA
ELŐDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
Juventus–Fiorentina 1–2
(Llorente 24., ill. Szalah 11., 56.)
TEGNAP JÁTSZOTTÁK
Lazio–Napoli 1–1 (Klose 33., ill. Gabbiadini 57.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik