Olasz Kupa: sorozatban harmadszor is döntős a Juventus

Vágólapra másolva!
2022.04.20. 22:58
null
Bernardeschi (jobbra) góljával szerzett vezetést a Juventus (Fotó: AFP)
A torinóiak Federico Bernardeschi és Danilo góljával a Fiorentina elleni Olasz Kupa-elődöntő visszavágóján is győztek, így 21. alkalommal játszhatnak a fináléban – ahol az Inter lesz az ellenfelük.

Másfél hónappal ezelőtt játszották az Olasz Kupa vonatkozó elődöntőjének első mérkőzését, amelyen a Juventus „csak” Lorenzo Venuti 91. percben esett öngóljával tudott nyerni a Fiorentina otthonában.
A szerdai visszavágón a feladat adva volt Massimiliano Allegri csapatának: hazai pályán megtartani a kiharcolt előnyt.

Ez pedig jól sikerült, hiszen a torinóiak ezúttal nem vártak a mérkőzés végéig az első góljukkal: Federico Bernardeschi 32. percében szerzett találatával megduplázták az összesítésbeli előnyüket.

BERNARDESCHI GÓLJA

A második félidő közepén aztán úgy tűnt, Adrien Rabiot végleg bebiztosítja a hazai győzelmet, ám hiába lőtt szépen a kapuba, Daniele Doveri játékvezető les miatt nem adta meg a találatot. Végül azonban „nem hiányzott” a végelszámolásnál Rabiot gólja, a Fiorentina ugyanis hiába birtokolta jóval többet a labdát és próbálkozott is ellenfelénél többször kapura lövéssel, az egyenlítés sem jött össze neki.

Sőt, a végeredményt a Juve védője, Danilo állította be a 94. percben, biztossá téve a torinói győzelmet.

Ezzel a Juventus története során 21. alkalommal jutott be az Olasz Kupa döntőjébe, ahol az idei kiírásban az Inter lesz az ellenfele.

OLASZ KUPA
ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Juventus–Fiorentina 2–0
(Bernardeschi 32., Danilo 90+4.)
Továbbjutott: a Juventus, kettős győzelemmel, 3–0-s összesítéssel

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik