Olasz Kupa: az Inter túlóra után verte Nagy Ádámékat

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.01.17. 23:33
null
Jeison Murillo remekbe szabott gólt szerzett (Fotó: AFP)
Hosszabbításba torkollt az Internazionale és a Bologna Olasz Kupa-mérkőzése. A hétszeres kupagyőztes milánói csapat végül 3–2-es győzelmet aratott a Bologna felett, így továbbjutott a negyeddöntőbe.

 

A Nagy Ádámot foglalkoztató Bologna az Internazionale otthonában lépett pályára az Olasz Kupa nyolcaddöntőjében. Mindkét csapat győzelemmel hangolt az összecsapásra: a hétvégén az Inter a Chievót verte 3–1-re, míg a Bologna a Crotone otthonában tudott nyerni egy góllal.

Az első gólra 34 percet kellett várni, ekkor azonban nem akármilyen találatot szerzett Jeison Murillo: a kolumbiai középhátvéd (!) egy szögletet követően ollózó mozdulattal vette be Angelo Da Costa kapuját (1–0).


A SZEMET GYÖNYÖRKÖDTETŐ TALÁLATOT IDE KATTINTVA MEGTEKINTHETI!

Sőt, öt perccel később másodszor is maga mögé kellett nyúlnia a brazil kapuvédőnek: Rodrigo Palacio gurította el mellette a labdát (2–0).

Gyorsan válaszolt azonban a Bologna: Blerim Dzemaili lövése megpattant Geoffrey Kondogbián, így Juan Carrizót becsapva a labda a gólvonalon túlra gurult (2–1).

A második félidő derekán érkezett Nagy Ádám, egy perccel később pedig érkezett az egyenlítés is: a magyar játékos passzát követően Adam Masina adott középre, Godfred Donsah tökéletes fejesére Carrizo mozdulni sem tudott! (2–2)


A hátralévő játékidőben nem szerzett gólt egyik csapat sem, így jöhetett a kétszer tizenöt perces hosszabbítás. Mindössze nyolc percre volt szüksége az Internek, hogy visszavegye a vezetést: Antonio Candreva balos lövése talált utat a kapuba – 3–2!

A Bologna nem tudott kiegyenlíteni, így a milánói alakulat jutott a negyeddöntőbe, amelyben a Lazio–Genoa párharc győztesét fogadhatja.

OLASZ KUPA
NYOLCADDÖNTŐ
Internazionale–Bologna 3–2
(Murillo 34., Palacio 39., Candreva 98., ill. Dzemaili 43., Donsah 73.) – hosszabbítás után

A NYOLCADDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA ÁGRAJZ SZERINT

Napoli–Spezia (II.) 3–1
Fiorentina–Chievo 1–0

Milan–Torino 2–1
Juventus–Atalanta 3–2

Internazionale–Bologna 3–2 – h. u.
Lazio–Genoa

Sassuolo–Cesena (II.)
Roma–Sampdoria

A meccseket 2017. január 11. és 18. között játsszák, a továbbjutás egy mérkőzésen dől el.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik