Napoli: Luiz Gustavo érkezhet, ha egy középpályás távozik

Vágólapra másolva!
2013.08.14. 16:39
Giacomo Petralito, FIFA-licences játékosügynök a tuttomercatoweb.com-nak adott nyilatkozatában elmondta, hogy a Napoli labdarúgócsapata jelenleg megelőzi az Arsenalt a Bayern München brazil válogatott középpályásáért, Luiz Gustavóért folyó versenyfutásban. A menedzser szerint a Konföderációs Kupa-győztes játékos abban az esetben lehet a nápolyiak játékosa, ha azok eladják egyik középpályásukat.

A legfrissebb sajtóhírek szerint folytatná a költekezést az olasz bajnokság jövő hétvégi rajtjára készülő Napoli. A Serie A legutóbbi ezüstérmese az Arsenallal egyetemben élénken érdeklődik a Bayern München létszámfelettivé váló középpályás, Luiz Gustavo iránt, sőt meg is előzi az „ágyúsokat” a brazil válogatott labdarúgóért zajló hajszában.

„A Napolinak nem lehet nemet mondani, a legjobb választás lenne. Még akkor is így gondolom, ha a játékosnak fizetése tíz százalékáról le kéne mondania. Nemcsak Rafa Benítez, a város és a célkitűzések miatt is. Luiz Gustavo nagyon értékes futballista, bármelyik olasz klubnak hasznos tagja lenne. A Napolinak azonban van már három kiváló képességekkel rendelkező középpályása, így egyet közülük el kell adniuk” – nyilatkozta Petralito, aki tagadta azokat az értesüléseket, miszerint Gustavo szerződésében 18 millió eurós kivásárlási záradék szerepelne.

Az olasz együttes ezen a nyáron eddig majd' 80 millió eurót költött átigazolásokra, míg a bevételi oldalon hozzávetőlegesen 67 millió euró szerepel. Abból 64.5 milliót Edinson Cavani eladása tesz ki.

Érdemes megemlíteni még a német Bild mai értesülését, miszerint a Barcelona is kacérkodik Luiz Gustavo szerződtetésével, a brazilra tavaly nyáron, Seydou Keita távozása után már felfigyeltek a katalánok, de végül nem szerződtették. Az információt azonban jobb fenntartásokkal kezelni, hiszen a gránátvörös-kékeknek a védekező középpályás posztján Sergio Busquets és Alex Song személyében már van két játékosa, valamint köztudott, hogy a klubvezetők körében középhátvéd szerződtetése van napirenden.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik