Milan: Vénségemre kezdek lassulni – Ibrahimovic

Vágólapra másolva!
2021.11.01. 09:13
null
Ibrahimovic 101 kilométer/órás lövése ugyan gólt ért, de a svéd nem volt maradéktalanul elégedett a tempójával (Fotó: AFP)
Az AS Roma elleni rangadó igazi Ibrahimovic-show-t hozott, hiszen megszerezte az olaszok számításai szerinti 400. bajnoki gólját. Nem csoda, hogy humoros kedvében volt a mérkőzést követően, s arra utalt, mintha kényszerpályán mozogna a szabadrúgások elvállalásával...

 

„Vénségemre kezdek lassulni” – mondta Zlatan Ibrahimovic tréfálkozva, amikor arról kérdezték, milyen ötlettől vezérelve állt a szabadrúgás mögé, majd lőtte el a labdát laposan, a sorfal mögött megcélozva a hosszú alsót. Ibrahimovic a folytatásban még egy lesgólt összehozott (bizonyítva, hogy azért még akcióból is menne neki), majd kiharcolt egy tizenegyest, amit Franck Kessié váltott gólra – kellett is a második találat a Milannak, amely a találkozó utolsó harmadát emberhátrányban játszotta le, és a hajrában kapott is egy gólt.

„Tudtuk, hogy nem lesz könnyű meccs. A Roma az idényben eddig még veretlen volt hazai pályán. De nagyon jól játszottunk, ezzel a hittel és tempóval kell futballoznunk a következő hetekben is! Nagyszerű teljesítmény volt, magabiztosan, a mi stílusunkban játszva tudtunk nyerni" – váltott komolyabb hangvételre értékelésében a 40 esztendős Ibrahimovic.

A svéd a 400. bajnoki gólját szerezte a meccsen. Az elsőt még 1999-ben érte el.

„Korábban is igaz volt, most is igaz, szeretek meglepetéseket okozni. Fontos, hogy az ember mindig próbálkozzon új dolgokkal, valami váratlannal. Ha nem jön össze, az is a játék része, a lényeg, hogy folyton próbálkozz, így lehetsz végül sikeres."

Ibrahimovic a saját esetleges lassúsága mellett a lövései „tempójára” is kitért, miután közölték vele, hogy 101 km/órás sebességgel vágta a labdát a hálóba.

„Valóban? Általában kétszázzal szoktak menni. Idős koromra lassabbak lettek a lövéseim is” – reagált. Majd szót ejtett a mérkőzés jelentős részében őt heccelő, fricskázó Roma-drukkerekről is.

„Szükségem van ezekre a reakciókra is. Minél többen gúnyolnak, annál elevenebbnek érzem magam. Pluszadrenalint ad, ami sok mindenre képes az emberben" – mondott már-már köszönetet a fővárosi szurkolóknak.

Érdemes megjegyezni, bár az olasz sajtóban Ibra 400. bajnoki, illetve 150. Serie A-s góljaként emlegetik a találatát, a Nemzetközi Labdarúgás-történeti és -statisztikai Szövetség, azaz az IFFHS adatbázisa alapján a 388. ligatalálata volt ez „csupán”.

SERIE A
11. FORDULÓ
Roma–Milan1–2 (0–1)
Róma,Stadio Olimpico.Vezette:Maresca
Roma:Rui Patrício – Karsdorp (Shomurodov, 80.), Mancini, Ibanez, Vina (C. Pérez, 68.) – Cristante, Veretout – Zaniolo, Lo. Pellegrini, Mhitarjan (Afena-Gyan, a szünetben) – Abraham (El Shaarawy, 63.).Vezetőedző:José Mourinho
Milan:Tatarusanu – Calabria, Kjaer, Tomori, T. Hernandez – Kessié, Bennaszer (Romagnoli, 76.) – Saelemaekers (Ballo-Touré, 68.), Krunic (Bakayoko, 77.), Rafael Leao (Tonali, 76.) – Ibrahimovic (Giroud, 58.).Vezetőedző:Stefano Pioli
Gólszerző:El Shaarawy (90+3.), ill. Ibrahimovic (25.), Kessié (57. – 11-esből)
Kiállítva:T. Hernandez (66.)


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik