Milan: Stefano Pioli lett az új vezetőedző – hivatalos

Vágólapra másolva!
2019.10.09. 12:11
null
Stefano Pioli lett az AC Milan új vezetőedzője (Fotó: acmilan.com)
Ahogy az várható volt, Stefano Pioli lett az olasz élvonalbeli AC Milan labdarúgócsapatának új vezetőedzője – jelentette be a klub hivatalos honlapján. A kedden menesztett Marco Giampaolót váltó 53 éves szakember két évre írt alá.

 

Marco Giampaolo a nyáron lett a Milan szakvezetője, de a bajnokságból eddig eltelt időszak a kínlódásról szólt (három győzelem, négy vereség), és az olasz lapok már szeptemberben cikkeztek a készülő váltásról. A Genoa szombati idegenbeli legyőzése (2–1) ellenére csupán a 13. helyen találta a csapatot a válogatott játéknapok miatti, a rosszul szereplő kluboknál gyakorta edzőváltásra használt szünet.

Giampalótól – aki 111 napig volt a Milan kinevezett vezetőedzője, ennél rövidebb ideig senki sem irányította a milánói csapatot az ideiglenes trénereket nem számítva – kedden este elköszöntek, utódját, Stefano Piolit szerdán be is jelentették.

Pioli – aki ellen a Milan szurkolói már tiltakoztak is – a Bologna utánpótlásában kezdte edzői karrierjét, majd dolgozott többek között a Parmánál, a Chievónál, a Palermónál, az Internél és legutóbb a Fiorentinánál, melyet két évig irányított.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik