Milan: félmillió eurót fizettek a 14 éves marokkói Messiért

Vágólapra másolva!
2012.07.04. 14:06
Olasz (Internazionale, Juventus), spanyol (Real Madrid, Barcelona) és angol (Manchester City) nagy klubokat megelőzve szerződtette az AC Milan labdarúgócsapata Hachim Mastourt. A 14 éves, olasz-marokkói tehetség – akiért 500 ezer eurót sem sajnáltak a milánóiak – négyéves szerződést szignózott.

A marokkói szülők gyermekeként már Reggio Emiliában napvilágot látó Hachim Mastour példaképei a jelenkor ügyeletes csillagai közül kerülnek ki, így a portugál Cristiano Ronaldo, az argentin Lionel Messi – a sajtó előszeretettel emlegeti őt a marokkói Messiként – és a brazil Neymar, de a szakemberek szerint játékstílusa sokkal inkább a francia Zinedine Zidane-hoz, az argentin Román Riquelméhez és a holland Wesley Sneijderhez hasonlít, lévén a labdával tökéletes barátságot ápoló ígéret irányítóként szerepel.

Mastour a Reggianától érkezik a Milanhoz, amely megfricskázta a városi rivális Intert. A fiatal játékost ugyanis egy szabály miatt nem tudták korábban leigazolni – 14 éves kor alatt tiltott dolog elhagyni a lakókörzetét –, így csak korosztályos tornán viselhette a fekete-kékek mezét. A vörös-feketét minden bizonnyal tovább viselheti, igaz egyelőre csak az ifjúságiaknál. Hiszen hiába tartozik és edz majd a tartalékokkal, a primavera-bajnokságban 15 éves kor alatt nem léphet pályára.

HACHIM MASTOURT - A MAROKKÓI MESSI

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik