Milan: Enyém a felelősség, de nincs rajtam nyomás - Allegri

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.08.24. 11:10
Massimiliano Allegri, az AC Milan vezetőedzője nem érzi úgy, hogy különösebb teher nehezedne a vállára az első olasz bajnoki forduló előtt, miután a nyár elején igen közel állt ahhoz, hogy felállítsák a rossoneri kispadjáról. A Milan a Serie A 2013–2014-es szezonjának nyitó mérkőzésén (szombaton 18.00 órától) az újonc Hellas Verona ellen lép pályára idegenben.

„Egyáltalán nem érzek nyomást, már hozzászoktam az ilyen szituációkhoz. Tisztában vagyok vele, hogy az edzőé a felelősség, főleg akkor, ha a dolgok kevésbé alakulnak jól. Ez a negyedik szezonom a Milan élén, és elégedett vagyok azzal, amit eddig elértem” – nyugtatta meg az „érte aggódó” újságírókat Allegri, aki bevallása szerint gyakran beszél Berlusconival, ami sokat segít neki.

„Nem tudom, hogy erősebbek lettünk-e, mint tavaly voltunk – folytatta Allegri. – Már egy éve dolgozunk együtt ezzel a kerettel, egyre jobban ismerjük egymást, a játékosok egyénileg és csapatként is sokat fejlődtek. Az biztos, hogy a Juventus a bajnoki cím legnagyobb esélyese, de hosszú út áll előttünk még a bajnokság végéig.”

„Nem tudom, hogy erősebbek lettünk-e, mint tavaly voltunk – folytatta Allegri. – Már egy éve dolgozunk együtt ezzel a kerettel, egyre jobban ismerjük egymást, a játékosok egyénileg és csapatként is sokat fejlődtek. Az biztos, hogy a Juventus a bajnoki cím legnagyobb esélyese, de hosszú út áll előttünk még a bajnokság végéig.”

A Milan élén az elmúlt három szezonban egy arany-, egy ezüst és egy bronzérmet szerző vezetőedző a klub legnagyobb értékére, Mario Balotellire, szombati ellenfele erősségeire, illetve a lehetséges kezdőcsapatára is kitért.

MONTOLIVO: NEM HIBÁZHATUNK
„Telt ház előtt lépünk pályára a Hellas otthonában, majd szerdán a PSV-t fogadjuk a BL-selejtező visszavágóján. A szezon elején járunk, nem engedhetjük meg magunknak, hogy hibákat kövessünk el, mert túl nagy árat fizethetünk érte” – nyilatkozta Ricardo Montolivo, a Milan olasz válogatott középpályása.

„Balotelli még mindig fiatal, kiválóan dolgozott a felkészülési időszakban, 25–30 gólt is összehozhat a szezonban, ez csak rajta múlik. De ne felejtsük el, hogy még mindig csak egy 23 éves játékosról beszélünk.”

„A Verona kiváló csapat, hatalmas elszántsággal, ráadásul Luca Toni rutinja sokat érhet a számukra. Higgadtan, tiszta fejjel és legjobb tudásunkat hozva kell játszanunk, ha három ponttal akarunk távozni Veronából.”

„Egyelőre nem döntöttem el, hogy Nigel de Jong vagy Antonio Nocerino szerepel-e Andrea Poli és Ricardo Montolivo mellett a középpályán, a jobb oldali védő helyén pedig Ignazio Abate kaphat lehetőséget a meccshiánnyal küszködő Mattia De Sciglio helyett.”

Allegri természetesen az átigazolásokkal kapcsolatos kérdéseket sem úszta meg, legfőképp a klubbal hírbe hozott Juve-csatár, Alessandro Matri lehetséges szerződtetéséről érdeklődtek a riporterek, de a mester kitérő választ adott.

„Két szép évet töltöttem Matrival a Cagliarinál, jól ismerem. Jól teljesít a Juventusnál is, ahol még tovább fejlődött, örömmel venném, ha ismét az edzője lehetnék, de az átigazolási kérdésekben nem én hozom meg a végső döntést.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik