Milan: Berlusconiék a héten döntenek Allegri sorsáról

Vágólapra másolva!
2013.05.28. 22:44
Adriano Galliani, az AC Milan sportigazgatója megnyugtatta a klub kispadjáért aggódókat, csütörtökön meghozzák a döntést a vezetőedző, Massimiliano Allegri sorsáról.

Az első felindulásból hétfőre tűzött megbeszélés, melyen Galliani mellett Allegri és Silvio Berlusconi is részt vett volna, azért csúszott csütörtökre, mert a Milan elnöke nem tudta szabaddá tenni magát.

„Telefonon beszéltem az elnökkel – nyilatkozta kedden Galliani a Milan Channel televíziónak. – Jelenleg Szardínia szigetén tartózkodik, csütörtökön tér vissza, és aznap este közösen meghozzuk a Milan jövője szempontjából legelőnyösebb döntést.”

Max Allegrinek jelenleg egy év van hátra a szerződéséből, 2010-ben vette át a milánói piros-feketék irányítását, azóta mind a három dobogós helyezést begyűjtötte. Első szezonjában aranyat nyert, tavaly második, idén pedig a harmadik helyen végzett a 2012 nyarán legnagyobb sztárjait (Zlatan Ibrahimovic, Thiago Silva) elvesztő csapattal.

Allegri Gallianinál élvezi a bizalmat, Berlusconi azonban szívesen látná a klub korábbi játékosát, Clarence Seedorfot a kispadon, a szurkolók azonban nem. Emellet az is hátráltatja a holland megszerzését, hogy jelenleg élő szerződése van a brazil Botafogóval.

Miközben a Milan első emberei Allegri jövője fölött malmoznak, az AS Roma már bejelentkezett és egy 3.5 milliós évi fizetéssel kínálta meg a korábbi Cagliari-trénert. Az Olasz Kupa vasárnapi fináléjában a városi rivális Laziótól 1–0-s vereséget szenvedett Románál a szezon közben ideiglenesen kinevezett Aurelio Andreazzoli utódját keresik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik