Juventus: „Változásra van szükség az olasz stadionokban”

Vágólapra másolva!
2013.10.11. 12:56
Andrea Agnelli, a Juventus labdarúgócsapatának elnöke szerint Olaszországban nagy változásokra van szükség, ha végleg el akarják tüntetni a rasszizmust a stadionokból.

 

„A rasszizmus minden formáját el kell ítélni, és küzdeni kell ellene. Ezt mindig szem előtt tartjuk a Juventusnál, ezért fut jelenleg is két, rasszizmus elleni programunk. Olaszországnak egészen egyedi a helyzete, hiszen itt egyszerre van jelen a rasszizmus és a területi diszkrimináció. Természetesen a stadionokban hallható bekiabálások és rigmusok nem most jelentek meg, az elmúlt húsz évben is jelen voltak, csak eddig elengedtük a fülünk mellett” – mondta Agnelli a CNN World Sport című műsorában.

A Juventus elnöke szerint a jelenlegi helyzet tarthatatlan, hiszen a családok már nem mernek kilátogatni az olasz bajnokikra.

„Ideje felvenni a harcot. Apró lépésekkel kell kezdenünk, de a végső célunk az, hogy teljes egészében eltüntessük a rasszizmust a stadionokból. Szeretnénk a jövőben is kijárni a mérkőzésekre a feleségeinkkel, a barátainkkal és a gyermekeinkkel, és ez csak úgy lehetséges, ha olyan hangulatot teremtünk a stadionokban, amelyben mindenki jól érzi magát” – tette hozzá Agnelli.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik