Juventus: ő lehet Buffon utódja, ha a legenda visszavonul?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.06.12. 15:47
null
Megvan, ki követi Gianluigi Buffont a Juventus kapujában? (Fotó: AFP)
A Real Madrid elleni vesztes BL-döntő után sokakban felvetődött a kérdés, hogy a „zebrák” nagyszerű kapusa, Gianluigi Buffon visszavonul-e a csalódást keltő finálé után. Ám hiába a találgatások, az olasz játékos egyértelművé tette, hogy a szerződéséből hátralévő egy évet mindenképpen kitölti. Ennek ellenére úgy tűnik, az olasz bajnok megkezdte a felkészülést a Buffon utáni életre.

 

A Juve még a 2017–2018-as szezon megkezdése előtt szeretné megszerezni a világbajnok kapuvédő pótlására kiszemelt labdarúgót, aki nem más, mint az Arsenal játékosa, a lengyel Wojciech Szczesny.

A 27 éves futballista az elmúlt két szezont kölcsönben az AS Roma csapatában töltötte, s jó teljesítményével felhívta magára a „zebrák” figyelmét.

Római szerződése június 30-án lejár, de mivel az „ágyúsok” kapujában Petr Cech remekel, nem valószínű, hogy Szczesny visszatér Londonba.

Korábban arról is lehetett olvasni, hogy a Milan fiatal kiválósága, Gianluigi Donnarumma követheti Buffont. A 39 esztendős játékos is megszólalt a témával kapcsolatban.

„Mindig is racionális ember voltam, és mindig fontosnak tartottam egyes dolgok jelentését. Igaz, hogy a Juve Szczesnyt akarja, és az is, hogy Donnarumma személyében a nemzeti csapatnál is van egy kiváló játékos.”

„Számomra ez remek motiváció lesz, hiszen harminckilenc-negyven éves korom ellenére meg kell tartanom a helyemet. Ha már nem akarok majd játszani, nyugodtan hátralépek, hiszen Donnarumma és Szczesny is saját kiválóságuk miatt lehetnek jó kapusok, nem azért, mert valaki adott nekik valamit.”

Az átigazolási díj angol sajtóértesülések szerint 14-15 millió euró közötti összeg lehetne Szczesny esetében, a transfermarkt.de oldal 17 millióra becsüli értékét.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik