Juventus: Nagyon hiányzott még egy nap pihenő - Conte

Vágólapra másolva!
2013.02.17. 07:28
Antonio Conte, a Juventus vezetőedzője úgy véli, nem kapnak elég támogatást az olasz szövetségtől az európai kupákban szereplő együttesek. A szakember azután jutott erre a következtetésre, hogy csapata hét napon belül a harmadik mérkőzését játszotta, s a Fiorentina, illetve a Celtic elleni sikert követően a Roma elleni bajnokin (0–1) kiütközött a fáradtság játékosain.

„Korábban is elmondtam már, hogy nem egészséges hét nap alatt három meccset játszani – kezdte Conte. – Ilyen menetrenddel egyértelmű, hogy a harmadik mérkőzésre elfárad a csapat, esély sincs arra, hogy a srácok kipihenjék és összeszedjék magukat. Ez az egyetlen, amivel megmagyarázhatom, hogy nem voltunk elég jók. Nem volt tökéletes a csapatmunkánk, így a meccset eldöntő egyéni megoldások is hiányoztak. Ha lett volna még egy napunk pihenni, teljesen más lett volna a mérkőzés."

„Csak reménykedni tudok benne, hogy akik összeállítják a programot, a jövőben figyelemmel lesznek ama csapatok érdekeire, amelyek a nemzetközi porondon az olasz labdarúgás hírnevének öregbítésére törekednek. Így ugyanis a Celtic elleni meccsen tettünk két lépést előre, szombaton pedig egyet hátra" – mondta Conte, hozzátéve, semmit sem akar levonni a Roma érdemeiből, a fővárosi csapat ugyanis „teljesen megújult, nem is készülhettünk fel az új játékstílusára. Szép győzelmet aratott."

A Romát Zdenek Zeman elbocsátása óta vezető Aurelio Andreazzoli szerint olyan apró figyelmességek is előrelendíthetik a csapatot, hogy hol melegít be.

„Tudjuk, hogy nagyon fontos a morális tartás. Éppen ezért úgy döntöttem, a bemelegítést a déli lelátó előtt végezzük, ahol a játékosok magukba szívhatják a fanatikusok hangulatát. Az önbizalom hiányára nagyszerű orvosság ez, és be is vált, a játékosok összeszedték magukat, és a Romáért küzdöttek. Hatalmas szakmai sikernek tartom, hogy az általam legtöbbre becsült ellenfelet sikerült legyőznünk" – mondta a gólt szerző Francesco Tottit kiemelő Andreazzoli, aki nem nevezte élete legszebb óráinak a szombati győzelem estéjét.

„A család a legfontosabb" – mondta a szakember.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik