Juventus: Ez az eddigi legszebb scudettóm – Buffon

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.04.25. 20:59
null
Ünnepelnek Torino utcáin, bajnok a Juventus (Fotó: AFP)
A Juventus megszerezte fennállása 32. olasz bajnoki címét, miután a Napoli idegenben 1–0-ra kikapott a Romától a Serie A 35. fordulójában. A „zebrák” három körrel a bajnokság befejezése előtt behozhatatlan, tizenkét pontos előnnyel vezetik a tabellát a nápolyiak előtt. A Juve kapusa, Gianluigi Buffon arról beszélt, hogy ez az eddigi legszebb bajnoki címe a Juve kapusaként, míg Massimiliano Allegri vezetőedző és Leonardo Bonucci a médiának is üzent az ünneplés közben.

 

„Néhányan Rómában nézték a meccset. Őszintén bevallva, nem voltam feszült, mert a Firenzében megszerzett három ponttal gyakorlatilag biztossá tettük az elsőségünket. Őrületes és elképesztő, amit elértünk. Ez az eddigi legszebb scudettóm. Megmutattuk, mennyire erősek vagyunk” – mondta a 38 esztendős Gianluigi Buffon, aki hivatalosan hetedszer lett bajnok a Juventus kapusaként.

Októberben a sajtó mosolygott Allegrin, most Allegri mosolyog a sajtón (Fotó: Reuters, archív)
Októberben a sajtó mosolygott Allegrin, most Allegri mosolyog a sajtón (Fotó: Reuters, archív)

A Juventus az első három fordulóban csak egy pontot szerzett, ami 1962 óta a legrosszabb szezonrajtjának minősült, míg október 28-án a 12. helyen állt a tabellán. A torinói együttes ezek után a 25 meccséből 24-et megnyert, ehhez hasonló teljesítményt pedig más csapat nem tudott felmutatni.

„Két perc nem elég ahhoz, hogy összefoglaljam a szezont. Egészen elképesztő. Az utolsó három fordulóban sem vesszük félvállról a bajnokságot, de elsősorban a Milan elleni kupadöntőre készülünk” – tekintett előre a május 21-i találkozóra Massimiliano Allegri, a Juventus vezetőedzője.

„Karácsonykor az volt a célunk, hogy hat pontra csökkentsük a hátrányunkat a listavezetővel szemben, míg márciusban a második hely lebegett a szemünk előtt. Azt kell mondjam, jobban teljesítettünk, mint vártam. A bajnoki cím mindenkinek az érdeme. Ha visszaemlékszünk arra, amiket írtak és mondtak rólunk, akkor nevethetünk egy jót” – tette hozzá a szakember, aki Paul Pogba és Paulo Dybala jövőjéről nem kívánt nyilatkozni, megítélése szerint ugyanis „jelenleg semmi értelme az átigazolási időszakról beszélni”.

„Tizes skálán az egész csapatnak tízest adnék erre a bajnoki szezonra. Az idény viszont még nem ért véget, a kupadöntő még vár ránk. Ünneplünk, de a gondolataink további trófeák körül forognak” – mondta Andrea Barzagli.

Az olasz válogatott középhátvéd úgy véli, a szezon fordulópontja az október 31-i, Torino elleni bajnoki mérkőzés volt, amelyet a „zebrák” Juan Cuadrado 93. percben szerzett góljával nyertek meg.

„Őrült szezonon vagyunk túl, rengeteg minden történt. Októberben leírta a sajtó, hogy kipukkadtunk, ám azt elfelejtették, hogy a bajnoki címvédőt megillető logó a mi mezünkön díszeleg. Senki nem számított rá, hogy már áprilisban megnyerjük a bajnokságot” – vélekedett Leonardo Bonucci.

KISGATYÁBAN, MEZTELENÜL, SZIVARRAL ÜNNEPELTEK A JUVENTUSNÁL


A játékosok Massimiliano Allegrit vezetőedzőt is dobálták örömükben.

És persze a pezsgő is előkerült.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik