Juventus: a távozó Chiellini Észak-Amerikában folytatja – hivatalos

Vágólapra másolva!
2022.06.13. 15:32
null
Chiellini búcsút intett Torinónak (Fotó: AFP)
Hivatalos Twitter-oldalán jelentette be Giorgio Chiellini, a Juventustól 17 év után távozó 37 éves védő, hogy a következő idénytől az észak-amerikai profi labdarúgó-bajnokságban, az MLS-ben szereplő Los Angeles FC csapatánál folytatja pályafutását, s a hátvéd posztját később új klubja is megosztotta.

A 117-szeres olasz válogatott védő egy évre szóló szerződést írt alá új klubjával, a 2018-ban alapított Los Angeles FC-vel.

„Új fejezet kezdődik az életemben és a pályafutásomban és hálás vagyok a Los Angeles FC-nek ezért a lehetőségért. Hálás vagyok az elmúlt hosszú évekért a Juventusnak, de most már várom, hogy új trófeákat gyűjtsünk be az LAFC-vel” – fogalmazott Chiellini

A Los Angeles-i csapat egyébként a 37 éves olasz bekk szerződtetésével új útra lépett, hiszen eddig kerülték az Európából pályafutásuk vége felé levezetni az MLS-be érkező játékosok szerződtetését és inkább fiatal játékosokra fordította a figyelmét.

Chiellini 9 olasz bajnoki címet, 5 Olasz Kupát nyert a Juventusszal, s tagja volt a 2020-as Európa-bajnokságot megnyerő az olasz válogatottnak, amelyben június 1-én, Argentína ellen játszott utoljára, 117. alkalommal.

 


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik