Juve: Az ollózása után nem tehettem mást – Buffon CR-ről

T. D.T. D.
Vágólapra másolva!
2019.10.17. 11:26
null
„Nem tehettem mást, el kellett ismernem, hogy valami különlegeset csinált” (Fotó: AFP)
Gianluigi Buffon őszintén vallott karrierje egyik fájó, ám emlékezetes pillanatáról. 2018 áprilisában a Juventus a Real Madridot látta vendégül Torinóban a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében – a mérkőzés 3–0-s madridi sikerrel ért véget, és elsősorban Cristiano Ronaldo fantasztikus ollózós góljáról emlékezetes. Az olasz kapuslegenda felelevenítette a mai csapattársa által szerzett elképesztő gólt.

A 2018. április 3-i mérkőzésen a ma már szintén a Juventusban futballozó Ronaldo két gólt szerzett (a második volt az ollózós), a nyolc nappal később rendezett visszavágón (1–3) a hosszabbításban értékesített 11-essel juttatta tovább a Realt.

„Ebből derül ki, hogy valójában senkit sem utálok. A gól utáni első 25 másodpercben nagyon ideges voltam, aztán végiggondoltam, milyen gyönyörű találat volt – annak ellenére, hogy nekünk rúgta, nem tehettem mást, el kellett ismernem, hogy valami különlegeset csinált. Amikor a végén odamentem hozzá, megkérdeztem tőle: »Hány éves is vagy, Cristiano?«, ő meg mosolyogva azt mondta: »Harminchárom. Nem volt rossz ez egy harminchárom évestől, ugye?« Aztán mindketten elkezdtünk nevetni” – magyarázta Buffon egy tévéműsorban, amelyből többek között az As is idézett.

Az a bizonyos gól (átkattintással, a videó elején)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik