Inter: Nem érdemeltünk ilyen súlyos vereséget – Mancini

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.02.01. 12:14
A vasárnap esti milánói derbi után – amelyen az AC Milan 3–0-ra megverte az Internazionalét – a csapatok edzői értékelték a mérkőzést. Szinisa Mihajlovics, a Milan vezetőedzője szerint fontos győzelmet arattak, míg Roberto Mancini, az Inter trénere a kihagyott tizenegyes fontosságát hangsúlyozta.

„Ez a legörömtelibb pillanat edzői pályafutásom során. Ilyen egyértelmű győzelmet aratni a milánói derbin lenyűgöző – mondta Szinisa Mihajlovics, a Milan vezetőedzője a Sky Sports Italiának. – Jó széria van mögöttünk, megvertük a Fiorentinát és a Laziót is, döntetlent játszottunk a Romával. Úgy gondolom, a szezon második felében vissza tudunk vágni az idény eleji vereségekért, ezzel a győzelemmel jó úton járunk.”Szinisa Mihajlovics, a Milan vezetőedzője a Sky Sports Italiának. – Jó széria van mögöttünk, megvertük a Fiorentinát és a Laziót is, döntetlent játszottunk a Romával. Úgy gondolom, a szezon második felében vissza tudunk vágni az idény eleji vereségekért, ezzel a győzelemmel jó úton járunk.”

„Nyertünk, mert éltünk a lehetőségeinkkel, sőt, több gólt is szerezhettünk volna. A szünetben azt mondtam a játékosaimnak, hogy kezeljék úgy a helyzetet, mintha nulla nullára állnánk, nem akartam, hogy az egygólos előny megőrzésére rendezkedjünk be.”

„Tisztában voltunk vele, hogy minél tovább tudjuk őrizni az előnyünket, annál inkább támad majd az Inter, és egyre több terület nyílik a kontrákra. Kihasználtuk az adódó lehetőségeinket, és eldöntöttük a mérkőzést.”

„Gratulálok a Milannak, de nem érdemeltünk ilyen súlyos vereséget. Minden rosszul megy most nekünk – értékelt Roberto Mancini. – Jól játszottunk az első játékrészben, nem is kívánhattam volna többet, vezetnünk kellett volna a szünetben, nem pedig vesztésre állnunk. Mauro Icardi elhibázott tizenegyese után teljesen összeomlottunk. Nagyon fáj a vereség, nemcsak azért, mert kikaptunk a milánói derbin, hanem azért is, mert az utóbbi három hétben elveszítettük az előnyünket, amit a szezon első felében kovácsoltunk.”

„Biztos vagyok benne, hogy hamar túl leszünk a mostani rossz szérián. Nem teszek szemrehányást a játékosaimnak, mert a második kapott gólig jól játszottunk, ha bárkit hibáztatni lehet, az én vagyok.”

Mancini a bíróval való összetűzésére is kitért.

„Semmi sértőt nem mondtam, a bírók túlságosan érzékenyek manapság.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik