Fiorentina: Sousa megszólalt a jövőjével kapcsolatban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.05.29. 14:48
Paulo Sousa, az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Serie A) szereplő Fiorentina – és a Videoton korábbi – vezetőedzője elárulta, nem marad a klubnál.

A 46 éves portugál szakember – aki 2011 és 2013 között a Videoton trénereként dolgozott – 2015 óta irányítja a firenzei együttest. Az olasz sajtóban azonban már biztosra veszik, hogy a Fiorentina nem hosszabbítja meg Sousa idény végén lejáró szerződését. Most a tréner is megszólalt a jövőjével kapcsolatban.

„Köszönöm a srácoknak, akik mindennap ott voltak az edzésen, és mindent megtettek annak érdekében, hogy túlszárnyalják a határaikat, és megnyerjék a meccseket” – mondta Paulo Sousa a Sky Sports Italiának a bajnokság utolsó fordulója után.

„Mindent megtettem annak érdekében, hogy a Fiorentina eredményes legyen. Azzal a büszkeséggel távozom, amit magamból kiadtam. Mindig a sikerért futottunk ki a gyepre, sajnos azonban sok pontot hullajtottunk nálunk gyengébb együttesek ellen. Ugyanakkor olyan találkozókat is megnyertünk, amelyeken nem érdemeltünk sikert.”

„Mindent kiadtam magamból a Fiorentiánért és a játékosokért. Talán nem sikerült átadnom azt a szenvedélyt, amit a labdarúgásért érzek, és amire szükség lett volna. Most hazamegyek, és a legnagyobb tisztelettel mondom, minden lehetőséget és ajánlatot meghallgatok majd, amit az élet ad."

Mint megírtuk, Portugáliából származó lapértesülések szerint Sousa a Porto vagy a Sporting CP vezetőedzője lehet a nyártól.

Az A Bola szerint Jorge Jesus, a Primeira Ligában – a Benfica és a Porto mögött – harmadik helyen záró Sporting CP vezetőedzője a Paris Saint-Germainbe tart, állítólag már megegyezett a francia klubbal egy három évre szóló kontraktusban. A korábban a Benficával három bajnoki címet szerző edző utódja a Pedro Martins (Vitória Guimaraes), Paulo Sousa (Fiorentina), Vítor Pereira (1860 München), Lito Vidigal (Maccabi Tel-Aviv) négyesből kerülhet ki.

Az O Jogo pedig a szombati címlapján azt írja, az FC Portótól közös megegyezéssel távozó Nuno Espírito Santo helyét Paulo Sousa vagy Sérgio Conceicao (Nantes) veheti át.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik