Fiorentina: „Ha elmondanám, mit gondolok, nem játszhatnék”

Vágólapra másolva!
2013.05.20. 13:31
Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Fiorentina játékosai és vezetői meglehetősen nehezen viselték, hogy a Pescara ellen aratott 5–1-es győzelmük ellenére lemaradtak a Bajnokok Ligája-indulást jelentő harmadik helyről. A Milan ugyanis a hajrában fordított, és 2–1-re nyert a Siena vendégeként, így megőrizte harmadik pozícióját.

Mint ismert, a Milan sokáig egygólos hátrányban volt a már biztos kieső Siena otthonában rendezett találkozón, és ha a hajrában nem fordítja meg a mérkőzést, lemarad a Bajnokok Ligája-selejtezőt érő harmadik helyről, és „csak” az Európa-ligában indulhatott volna. Így azonban a Fiorentina hiába győzte le 5–1-re a Pescarát, a következő szezonban nem indulhat a BL-ben.

„Értékes a bajnokságban elért negyedik helyezésünk, de az az igazság, hogy BL-részvételről álmodoztunk. Csalódást keltő, ha egy álom szertefoszlik, különösen akkor, ha látod, hogy a Milan ajándék tizenegyest kapott” – nyilatkozta Manuel Pasqual, a firenzeiek védője.

„Erre nincsenek szavak. Örülünk a negyedik helynek, de többet érdemeltünk. Bíztunk benne, hogy sikerül, gratulálunk a Sienának, amiért a végsőkig küzdött. Tehetetlenek vagyunk, amikor ilyen szituációval szembesülünk. A mennyből a pokolba kerültünk, de számítottam rá, hogy ez fog történni. A forgatókönyv előre meg volt írva” – fakadt ki Daniele Prade, a Fiorentina sportigazgatója.

Gonzalo Rodríguez, a lilák argentin védője Twitter-bejegyzésében fejtette ki véleményét a történtekről:

„Ha elmondanám, amit gondolok, többet nem léphetnék pályára Olaszországban."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik