FFT: húsz éve a kapusok királya – Buffon, a No. 1

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.01.22. 17:23
Ki kívánkozhatna jobban a kapusoknak szentelt számunk címlapjára, mint maga a legnagyobb? A FourFourTwo szóra bírta Buffont, beszélgettünk a közösségi médiáról, az igazolási díjakról, és arról, milyen az utolsó mohikán élete. Kevés nagyobb aktív legenda van nála.

Buffon érdeklődését komolyan felkelti felvetésünk, amely szerint az ő típusa hamarosan kihal. „Mondjuk ki, nemsokára nem is lesznek kapusok – lő vissza, és harsány nevetésbe kezd. – Amerre a futball halad manapság, könnyen lehet, hogy én vagyok az egyik utolsó.”

Éppen azt tárgyaljuk, hogyan fejlődött a futball hosszú távon, abban a negyed évszázadban, amelyet profiként töltött az élvonalban. Mindössze 17 éves volt, amikor bemutatkozott a világ színe előtt, a Parmát erősítette, s nem nagyon zavarta, hogy az ellenfél Milan csapatában két aranylabdás csatár próbálja bosszantani, az egyikük Roberto Baggio, a másikuk George Weah volt. Most negyvenéves, és még mindig a legmagasabb szinten futballozik a Paris Saint-Germain csapatában. Ő az állatorvosi ló, akin bárki végigveheti, hogyan változott meg a kapusok szerepe ebben az időszakban.

A teljes cikket elolvashatják a FourFourTwo.hu oldalán, ide kattintva!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik