Felkészülés: Khedira megsérült, Juve-vereség a főpróbán

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.08.01. 20:56
A Juventus 2–0-s vereséget szenvedett a Marseille-től az utolsó felkészülési mérkőzésén. A torinóiak duplán szomorkodhatnak, ugyanis máris megsérült a Real Madridtól szerződtetett Sami Khedira.

A Stade Vélodrome-ban, 60 ezer néző előtt lépett pályára utolsó felkészülési meccsén a Juventus, amely augusztus 8-án már a Lazióval csap össze az Olasz Szuperkupáért. A torinóiak legutóbb 2–1-re legyőzték a Lechia Gdanskot, míg a Borussia Dortmundtól 2–0-ra kikapott Massimiliano Allegri együttese.

A Buffon – Lichtsteiner, Bonucci, Cáceres, Evra – Marchisio, Khedira, Pogba – Pereyra – Mandzukic, Morata felállással kezdő Juventus nem indította jól a meccset, sőt, a 35. percben hátrányba is került, méghozzá elképesztő góllal.

Romain Alessandrini a jobb szélen megkapta a labdát, majd teljesen váratlanul megcélozta a hosszú felsőt és a vonal mellől, 30 méterről átemelte a kint álló Gianluigi Buffont.



A Juventus ráadásul az első félidőben emberhátrányba is került, miután a játékvezetővel összeszólalkozó Stephan Lichtsteiner még a szünet előtt mehetett zuhanyozni.

Ha ez nem lett volna elég, Sami Khedira máris megsérült. A nyáron a Real Madridtól szerződtetett középpályás futás közben kapott a combjához, le is kellett vinni a pályáról. Olasz beszámolók szerint az már szinte biztos, hogy kihagyja a jövő heti Szuperkupa-meccset.

A fordulás után is az emberelőnyben játszó Marseille futballozott veszélyesebben, és össze is hozta a második gólt a hazai csapat – Abdelaziz Barrada állította be a 2–0-s végeredményt.

Volt már jobb főpróbája a Juventusnak…

OLASZ CSAPATOK FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEI
Marseille (francia)–Juventus (olasz) 2–0
Bayer Leverkusen (német)–Chievo Verona (olasz) 3–1
Hamburg (német)–Hellas Verona (olasz) 2–1
Rennes (francia)–Torino (olasz) 1–0
Udinese (olasz)–SC Bastia (francia) 2–3
Cagliari (olasz)–GFC Ajaccio (francia) 1–1

KÉSŐBB
Sporting CP (portugál)–Roma (olasz)

FRANCIA CSAPATOK FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEI
Augsburg (német)–Toulouse (francia) 5–0
Reims (francia)–Guingamp (francia) 2–0
Angers (francia)–Lorient (francia) 0–0

KÉSŐBB
Braga (portugál)–Lille (francia)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik