Conte a hétvégén már újra a Juve kispadján ülne

Vágólapra másolva!
2012.08.21. 14:46
null
Antonio Conte hétfőn nyújtotta be a fellebbezését (Fotó: Reuters)
Antonio Conte bízik benne, hogy sikeresen fellebbeznek 10 hónapos eltiltása ellen, és az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság hétvégi rajtján már újra a Juventus kispadján ülhet.

 

A Juventust az előző idényben bajnoki címre vezető Contét 10 hónapra tiltották el, amiért még a Siena edzőjeként nem jelentette, hogy tudomása van két mérkőzésük manipulálásáról. Hétfőig fellebbezhetett a döntés ellen, ezzel a lehetőséggel pedig élt is, ügyvédjével arra alapoznak, hogy sikerül hiteltelenné tenniük a korábbi Siena-játékost, Filippo Carobbiót, akinek vallomása alapján Conte bíróság elé került.

„Mély sebet ejtettek most rajtam, nehezen felejtem majd el. A vádaknak egyszerűen semmi alapjuk! – nyilatkozta Conte a La Gazzetta dello Sportnak. – Biztos vagyok benne, hogy a bíró alaposan áttanulmányozza a bizonyítékokat, és felment engem, így elkerüljük az igazságtalan ítéletet. A lelkiismeretem tiszta, de nem hinném, hogy ezt elmondhatja magáról az a személy is, aki besározott. Vajon én nem mondok igazat vagy pedig egy olyan korábbi játékos, aki beismerte, hogy éveken át manipulálta a meccseket? Ezredszer is megismétlem, hogy bízom a bírákban. A bíróságon való megjelenésem is a feléjük tanúsított tiszteletem jele. Hallgattam az ügyvédemet és Stefano Palazzi ügyész válaszait is. Carobbio folyamatosan változtatta a vallomásait, mint egy kaméleon, de Palazzi ezt valahogy mindig »javításnak« nevezte.”

Conte biztos benne, hogy végül felmentik, és már a Parma elleni bajnoki nyitányukon ő irányíthatja a Juventust.

„Az alapján, amit hallottam, nagyon nyugodt és magabiztos vagyok. Úgy számolok, hogy a Parma ellen már a kispadon ülhetek.”

A 43 éves szakember védői először vádalkut akartak kötni, hogy védencük megússza rövidebb büntetéssel, de Conte ezt már bánja.

„Ha visszaforgathatnám az idő kerekét, egy dolgot mindenképp máshogy csinálnék: nem mennék bele a vádalkuba. Az ártatlansággal nem alkudhatunk. Még akkor sem, ha az ügyvédeid ezt ajánlják, mert a tárgyalás nagy kockázattal jár. Ez hiba volt. Ha ma garantálnák nekem, hogy három hónapra tiltanak el, nemet mondanék rá. Egyetértek a bírákkal abban, hogy a kilencvennapos eltiltás nem igazságos ítélet. A helyes döntés az lenne, hogy egyáltalán nem tiltanak el. Nem csináltam semmi törvénytelent, nem felejtettem el jelenteni semmit sem.”

Conte helyét az előszezonban Massimo Carrera vette át a kispadon, ám a héten az előbbi tartja majd az edzéséket a Juve játékosainak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik